Bliv din egen chef – se en jobliste og læs 9 tips til at få succes

Bliv din egen chef – se en jobliste og læs 9 tips til at få succes

Bliv din egen chef

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Går du med en iværksætter i maven? Eller drømmer du om ideen; bliv din egen chef? I denne artikel er der samlet 9 tips som kan hjælpe dig til succes med din virksomhed eller din idé. Hvad skal du tænke over, hvad skal du huske og hvordan får du succes? Du finder også en jobliste til inspiration.

Bliv din egen chef – 9 tips

At blive sin egen chef er lettere sagt end gjort. Læs derfor disse tips igennem og brug dem, hvis du allerede har en god idé eller vil i gang med at udvikle en idé.

 1. Test din idé eller dit færdige produkt
  Snak med venner eller familie, kontakt eventuelle samarbejdspartnere eller virksomheder. Få feedback på din idé eller dit produkt. På denne måde får du en god fornemmelse for, om der er interesse for dit produkt eller idé, og om du skal starte på en videreudvikling.
 2. Hvis du har mulighed, så find en sparringspartner
  Kender du én der kan hjælpe dig eller sparre med dig om din idé eller om processen? Så få fat i denne person, og sug alt information og råd til dig, som personen kan give dig.
 3. Undgå stress og bekymringer
  At blive sin egen chef kan være en stressende beslutning og fyldt med bekymringer. Samtidigt kan det også være dit livs bedste beslutning. Drop stressen og alle bekymringerne – og nyd at du er nået så langt, at du kan og vil udvikle og igangsætte din idé.
 4. Få dig en partner i virksomheden
  Det kan være hårdt at opstarte en virksomhed helt alene. Se om en ven, et familiemedlem eller en eventuel investor vil være partner i din virksomhed.
 5. Al kritik er positiv kritik
  Lige meget hvad, vil der altid komme kritik. Ikke alle vil kunne lide din idé eller dit produkt. Tag det til dig, brug kritikken og arbejd hårdere end før. Hvis du vil det nok, skal det nok lykkes. Kritikken kan eventuelt være med til at gøre dit produkt bedre end før.
 6. Husk at gå på kompromis
  Overvej godt og grundigt, hvorfor du vil være din egen chef. Det kræver en masse hårdt arbejde, og eventuelt et nej til mange andre sjove ting, du plejede at være med til. Vil du ofre sociale arrangementer og hyggelige aftener for at blive din egen chef?
 7. Hav det sjov og gør dit arbejde til din hobby
  Hvis du har det sjovt med dit arbejde og gør det til din hobby, vil alt det hårde arbejde aldrig føles som arbejde. I stedet for at se TV, spise ude med dine venner eller spille på din computer, vil du hellere arbejde, da det er din hobby. Det føltes godt og sjovt, og du føler aldrig du går glip af noget.
 8. Hav en holdbar og knivskarp idé
  Hav styr på din idé og hold din enkel og simpel. Det er vigtigt at folk og eventuelle samarbejdspartnere forstår, hvor du vil hen med dit produkt og idé – og at du ikke lader dig rive med og går i tredive forskellige retninger.
 9. Vælg samarbejdspartnere med omhu og med hjertet
  Hvis din idé eller dit produkt først begynder at blive populært, vil der oftest komme en masse tilbud fra potentielle samarbejdspartnere. Vælg derfor samarbejdspartnere med omhu og med hjertet, da der kan være mange dårlige frø indimellem de gode.

De ni tips kan være din vej til succes – afprøv, udforsk og bliv din egen chef. Går du med en idé eller et produkt i tankerne, så hiv denne liste frem, læs den igennem og overvej og tænk over alle ni punkter. Punkterne er en god opstart, og giver nye iværksættere en masse at tænke over.

Oversigt over jobs – bliv din egen chef lige om lidt

Dagplejer
Det kræver faktisk ikke uddannelse inden for psykologi, pædagogik el.lign. at blive dagplejer. Du udfylder blot et ansøgningsskema, hvori du beskriver din indstilling til børneopdragelse, din personlighed, din samarbejdsevne samt din families indstilling til at bruge jeres hjem som dagpleje.

Forfølg din drøm om, at arbejde i hjemmet med børn og omsorg og bliv din egen chef på fuldtid. Du vil typisk komme til at passe børn i alderen 6 mdr-3 år, og der er tre former for dagplejeordninger, der er relevante for dig, der gerne vil være din egen chef:

 1. Kommunal dagpleje, hvor du vil skulle passe 3-4 børn i dit eget hjem.
 2. Privatdagpleje, hvor du har mulighed for at passe to børn, hvoraf det ene skal være dit eget.
 3. Basisdagpleje, hvor du passer et barn med særlige behov evt. sammen med 1-2 børn yderligere.
  Løn:
  • 21.112,42 kr./md. (pensionsgivende)
  • Du modtager et særligt skattefradag på 54% pga. dine udgifter ifm. indkøb af mad til børnene, samt den forventede slitage af dit hjem.
  • Du stiger to løntrin efter fire år, og yderligere et trin efter seks år.
  (Ovenstående er baseret på ordninger i Københavns Kommune)

Coach
Interesserer du dig for at rådgive andre, og føler du dig kompetent til det, er coaching måske værd at overveje. Ug.dk siger: ”En coach er en, der hjælper andre mennesker til at opnå deres mål og indfri deres drømme,” og så kræver det ikke lang videregående uddannelse.

Dybest set handler arbejdet om at hjælpe folk med at finde ud af, hvad de vil, hvorfor de har problemer med det, og hvordan de løser det. Der findes flere former for coaching, men de bruges især til rådgivning af privatpersoner ifm. karriere og privatliv, samt i erhvervslivet hvor de benyttes til at udvikle medarbejdere og ledere.

Der er ingen uddannelsesmæssige forudsætninger for at blive coach, men man kan tilmelde sig forskellige kurser af varierende længder (fra få måneder til flere år.)

 • Løn: 36.301 kr. på det private marked, og 40.739 kr. på det offentlige (ug.dks oplysninger om indtægten for en nyuddannet erhvervscoach red.)

Kostvejleder/ernæringsterapeut
En kostvejleder forsøger at rådgive mennesker til at spise ernæringsmæssigt forsvarligt. Det er oftest overvægtige mennesker, der ønsker at tabe sig, undervægtige, der ønsker at tage på, samt syge, der forsøger at påvirke deres helbred gennem kosten, der henvender sig til en kostvejleder, som herefter udarbejder en kostplan. Der vil efterfølgende finde løbende dialog sted om livsstilsændringen, således at klienten under hele forløbet udvider sin viden om kost.

Du kan vælge at tage en længerevarende uddannelse eller deltage i kurser af varierende længder (fra dage til år.) Vær dog opmærksom på, at ”klinisk diætist” samt ”diætist,” ifølge diaetist.dk, er beskyttede titler, og kun må anvendes for vejledere, der har afsluttet en videregående uddannelse inden for kost.

Du kan dog sagtens kalde dig kostvejleder, ernæringsterapeut el.lign. Det er også værd at notere, at du kan blive uddannet kostvejleder ganske gratis ved fitness-institute.dk, såfremt du er tilknyttet et jobcenter Vest- eller Østjylland.

 • Løn: Afhænger af dit honorar, og hvor mange kunder, du får.

Rengøringshjælp
Er du god til at gøre rent, er det måske en idé at åbne dit eget rengøringsfirma? I virkeligheden kræver det bare et transportmiddel og lidt rengøringsremedier, og så er du i gang. Du kan evt. overveje at tilmelde dig relevante AMU-kurser, men det ikke et krav for at blive rengøringsassistent. Hovedsagen er en vilje til at arbejde hårdt.

 • Løn: Mellem 20.000-25.000 kr./md. (for nyuddannede rengøringsassistenter ifølge ug.dk.)

Massør
Bliv din egen chef i massør verdenen, hvis du er god til at hjælpe andre mennesker med at slappe af ved brug af dine hænder. Det kræver et kendskab til anatomi, fysiologi og generel sygdomslærer, samt viden om forskellige massageteknikker at blive en god massør, og denne viden kan erhverves ved forskellige kurser (bl.a. findes et á 3 weekenders varighed.) Det er en fordel at kunne lide at arbejde med mennesker, da løsning af blokeringer i musklerne siges at hænge sammen med løsning af blokeringer i sindet – så samtalerne dig og dine klienter imellem kan måske komme vidt omkring.

 • Løn: 24.701 kr./md. (for nyuddannede massører ifølge ug.dk)

Håndlæser
Interesserer du dig for det alternative, er håndlæser måske en profession for dig. Bliv din egen chef uden at kigge i krystalkuglen, men ved en særlig intuition. Det kræver ikke særlige overnaturlige evner at kunne læse folks håndflader. Den viden kan typisk opnås ved at læse bøger om emnet eller deltage i forskellige kurser (bl.a. findes et á tre dages varighed.)

Du vil herefter kunne tilbyde dine tjenester ved fester, privatseancer, festivaller osv.

 • Løn: 500-900 kr. pr. session.

Er du interesseret i at blive selvstændig erhvervsdrivende (vær opmærksom på at dagplejere arbejder for kommunen,) er der forskellige ting, du skal være opmærksom på. Læs mere her: (link til artikel omhandlende at blive selvstændig)

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?
Artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?

Hvad skal jeg sælge i min webshop? Et af livets helt store spørgsmål. Ifølge Dansk Erhverv er danskerne et af de mest e-handelsinteresserede folkefærd i