Tjen penge på apps – sådan gør du

Har du nogensinde undret dig over, hvordan du tjener penge på apps? Apps er i dag ofte meget billige, og man kan derfor ikke undgå at tænke, hvordan nogle af disse apps bliver til millionvirksomheder. App-markedet er vokset sig stort, og i 2013 havde markedet en værdi af omkring 372 milliarder kroner.

Først og fremmest skal du gøre dig en masse overvejelser inden du vælger at satse på, at tjene penge på apps. Der er hård konkurrence, og det kræver den helt rigtige forretningsmodel. Som udgangspunkt er der fem forskellige måder hvorpå du kan tjene penge på en app:

  1. Betaling for app’en: Brugerne betaler et beløb for at få lov til at åbne og bruge app’en
  2. Annoncer: Der er forskellige reklamer og annoncer på app’en. Eventuelt en videoreklame eller en annonce i toppen eller i siden.
  3. Køb af virtuelle produkter: I mange apps kan man i dag købe forskellige ”produkter” eller opgraderinger, hvor du så kan bruge dem i app’en. Dette koster oftest et lille beløb, og virksomheden eller ejeren tjener derfor penge på det.
  4. Abonnement: Her tjener ejeren eller virksomhed penge ved at oprette sin app som et abonnement. Du kan derfor som bruger eventuelt købe et månedligt abonnement, og derved betale et beløb hver måned for at bruge app’en.
  5. App’en som kanal: App’en kan hjælpe dig til indtjening på andre måder – for eksempel ved at markedsføre en anden virksomhed eller bruge den til e-handel.

Så langt, så godt! Nu sidder du måske tilbage og undrer dig over, hvad du skal vælge. Dette kommer an på, hvilken slags app, du har. Er din app meget vanedannende? Er den meget værdifuld? Og hvilken målgruppe henvender app’en sig til? Hvis din app hverken er værdifuld, vanedannende eller rammer en specifik målgruppe, så skal du nok genoverveje din idé. For eksempel ville en vanedannende app, kunne tjene gode penge på annoncer, hvorimod en værdifuld app, ville kunne tjene flere penge på køb af app’en.
Ca. 56 % af omsætningen på app-markedet figurerer ved, at en udvikler tjener penge på, at lave en app for en virksomhed. Hvorimod ca. 26 % af pengene der figurerer på app-markedet er ved reklamer eller annoncer.

Konklusion
Der er primært fem forskellige metoder til at tjene penge på apps. Overvej derfor hvilken slags app du har, og se hvordan du kan tjene penge på app’en. Konkurrencen og markedet er hårdt at komme ind på, så overvej din forretningsmodel, og om din idé er værd at satse på. Hvis din app bliver et hit, er der mulighed for at tjene gode penge, da app-markedet er meget stort.

Insiderviden grafik
De eneste 8 måder at tjene penge på Internettet.
Vil du have en e-mail hver gang vi kommer med en ny guide som denne? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder - du modtager også "De Eneste 8 Måder at Tjene Penge på Internettet" som velkomstgave inden for 5 minutter!


Relaterede indlæg

>