YouGov – Er der noget at komme efter?

YouGov – Er der noget at komme efter?

YouGov

Del denne artikel

Denne artikel handler om erfaringer med hjemmesiden YouGov.dk. Får man rent faktisk noget ud af at bruge kræfter på at besvare spørgeskemaer – eller er det spild af tid?

Drømmer du om at shoppe gratis, og ser YouGov som en af dine muligheder til at gøre dette – så læs denne anmeldelse. Find derefter ud af om du vil tilmelde dig hjemmesiden eller ej.

Hvad drejer YouGov sig om?

YovGov er en international virksomhed, som betaler deres brugere med point for at besvare på diverse spørgeundersøgelser. Disse undersøgelser kan dreje sig om mange forskellige ting.

De optjente point kan for danske brugere herefter anvendes på et gavekort til sendentanke.dk, der omfatter tusindvis af butikker. Man kan således veksle sine point til indkøb af forskellige ting og sager – fra oplevelser til fysiske varer.

Brug Sendentanke.dk til bl.a. følgende butikker og formål:

 • Zalando
 • H&M
 • Biograf-gavekort
 • Gavekort til Ticketmaster
 • Fårup Sommerland
 • Oplevelsesgavekort
 • Jysk

Og en hel masse andet. Det helt store spørgsmål er så, hvor lang tid man faktisk skal bruge på at optjene nok point til at kunne erhverve sig et gavekort.

yougov
Endnu en deltager i panelet bydes velkommen

YouGov – Den generelle oplevelse

YouGovs side er nem og overskuelig at klikke sig rundt på. Ved tilmelding til siden optjener man 100 point, som svarer til cirka 10 kroner. YovGov sender mails til dig, når der er nye undersøgelser. På 1 uge kan man forvente en række mails med tilbud om at deltage i undersøgelser.

Du optjener typisk 50-200 point pr. undersøgelse afhængig af længden. For at være en del af spørgeundersøgelserne, skal du passe ind i målgruppen. Du skal derfor svare på 8-10 spørgsmål, før du finder ud af, om du kvalificerer dig til spørgeundersøgelsen eller ej.

YouGov
Så er der bid i mailboksen

At være egnet til undersøgelser eller ej

Det kan hurtigt resultere i spild af tid, hvis man ikke kvalificerer sig. Men hvis du ikke kvalificerer dig, sender YouGov dig med det samme videre til en anden undersøgelse, som du kan besvare, hvis du da så kvalificerer dig til denne.

Det gælder altså om at være egnet for at deltage i undersøgelser, når man er oprettet hos YouGov. Des mere man angiver, at man interesserer sig for, fejler, har erfaring med osv. – des flere tilgængelige spørgeundersøgelser er der at komme efter.

Man kan derfor med fordel spekulere i at svare ja til en hel masse – også selvom det måske er at stramme den en smule …

Det kan hurtigt blive en lang omgang med brug af en masse spildtid, hvis man ikke egner sig til nogen af undersøgelserne. Man kan gøre sig umage med at kvalificere sig til de undersøgelser, der tilbydes.

Men det kan jo så resultere i, at man skal svare på spørgsmål, man egentlig ikke har ret meget brugbart at sige om.

Nye point på kontoen

Hvad bliver man spurgt om på YouGov?

Spørgeskemaerne hos YovGov varierer meget – både ift. indhold og hvordan du skal besvare undersøgelserne.

Som oftest er der tale om kommercielle undersøgelser, hvor du skal tilkendegive din mening og holdning til et bestemt mærke.

Andre gange spørges der ind til personlige holdninger om for eksempel politik eller lignende. Desuden varierer det, om du selv skal skrive svar, når du besvarer undersøgelserne – eller om du bare skal sætte nogle krydser.

Man bliver belønnet med flere spørgeundersøgelser, hvis man gør sig umage. Det betyder, at man bør skrive nogle linjer, der underbygger bedømmelser fra 1-10, hvis det er mulighed.

Kort sagt: Du kan svare på alt muligt mellem himmel og jord hos YouGov. Det er ofte ret så personlige oplysninger, man skal angive for at kvalificere sig til undersøgelser.

Man gør under alle omstændigheder klogt i at mene en hel masse om alt muligt forskelligt.

Det er ikke alle spørgsmål, der er lige svære at besvare

Hvor meget kan jeg tjene –  og hvor lang tid tager det?

Hos YouGov optjener du point, som du kan bruge på et stort udvalg af forskellige ting og sager. Du kan også bruge dem på lodder til YouGovs lotteri, hvor du kan vinde alt fra telefoner til gavekort.

Generelt svarer 1 point hos YouGov til 0,1 krone. 100 point svarer derfor til 10 kroner osv.

De fleste spørgeskemaer giver mellem 25-250 point, hvilket svarer til mellem 2,5 kroner og 25 kroner.

Når du har optjent over 2000 point, kan du bestille gavekort fra Sendentanke.dk. Udover dette kan du bruge dine point som lodder i lodtrækninger eller donere pengene til velgørenhed.

Det varierer en del, hvor lang tid man skal sætte af til de forskellige undersøgelser. Nogle gange er det nok med et par minutter – andre gange skal der bruges en halv time.

Tommelfingerreglen er, at jo længere tid en undersøgelse tager – des flere point er der at komme efter. Der kan dog også være bonus i at svare på spørgsmål af særlig personlig karakter.

Dem, der ikke er så blufærdige, vil blive belønnet for indsatsen.

Forvent på ingen måde en høj timeløn hos YouGov. Men hvis man synes, spørgeundersøgelserne er interessante nok, kan det da sagtens være hyggeligt at deltage alligevel.

Var det noget med lodder til lotteriet?

Sådan kan du bruge dine point hos YouGov

Man skal som sagt lægge en del kræfter i det for at arbejde sig til gavekort fra Sendentanke.dk.

Fordelingen er således:

 • 2.000 point = Luksusgavekort på 100 kr.
 • 3.500 point = Luksusgavekort på 300 kr.
 • 5.000 point = Luksusgavekort på 500 kr.

Dette udvalg gør det ret tydeligt, at der er mening i at vente med at veksle sine point til gavekort. Så er der lige det med hvor lang tid, det så vil tage at optjene point nok.

Det er åbenlyst, at man bør væbne sig med rigtig meget tålmodighed, hvis man vil gøre sig forhåbninger om et gavekort på 500 kr. Dels skal man vente på tilgængelige undersøgelser – dels skal der bruges tid på besvarelserne.

Man behøver ikke vente med at cashe ud, til man har penge nok til et gavekort. YouGov tilbyder også deltagelse i et lotteri, der giver lodder efter antal point.

 • 100 point = 100 lodder i lotteriet
 • 500 point = 500 lodder i lotteriet
 • 1.000 point = 1.000 lodder i lotteriet
Sendentanke.dk byder på mange slags gavekort

Højere betaling i forhold til andre sites

Kigger man på andre hjemmesider med spørgeundersøgelser, er belønningerne hos YouGov høje – især i forhold til den tid, du bruger på at besvare undersøgelserne.

Vores undersøgelser tog kun 10 minutter at besvare – og der blev givet 150 point i alt for dem begge.

Efter du har besvaret en undersøgelse, tages du tilbage til YouGovs hjemmeside, hvor du med det samme kan se dine optjente point på din YouGov-konto.

Og sådan kan der gå sport i at få antallet af point til at vokse dag for dag – hvis der altså er undersøgelser at komme efter.

Man kan også optjene point ved at få venner med på legen

Ulemper ved YouGov

Ligesom hos mange andre af disse sider, skal du kvalificere dig til undersøgelserne og være indenfor en bestemt målgruppe. Du kan derfor ikke vide dig sikker, om du egner dig til undersøgelsen, førend du har besvaret 8-10 testspørgsmål.

Derudover bærer undersøgelserne hos YouGov præg af reklame for forskellige produkter og virksomheder.

Flere steder i spørgeundersøgelserne får du at vide, hvad et firma kan tilbyde dig, hvad de sælger osv.

YouGov har derfor en masse reklame i deres undersøgelser, hvilket ikke er særlig interessant, når du prøver på at besvare nogle spørgsmål.

Var det i øvrigt noget med en karriere hos YouGov?

Skal jeg tilmelde mig YouGov eller ej?

At tilmelde sig eller ej – det er det helt store spørgsmål.

Hos YouGov får du ingen uønskede mails eller opringninger. Du skal kun se gennem fingre med forskellige produktbeskrivelser og virksomheders tilbud, når du besvarer diverse spørgeundersøgelser.

Derudover tjener du ikke penge ved at tilmelde dig YouGov, men du optjener point til at købe gavekort eller deltage i lotteriet.

Hvis du gerne vil bruge din fritid på spørgeundersøgelser, og på samme tid optjene point til lidt forkælelse, så er YouGov lige noget for dig.

Det er gratis at tilmelde sig – så hvis du ud fra denne anmeldelse synes det lyder interessant, og er klar på at væbne dig med tålmodighed, så giv det da et skud.

For at svare på spørgsmålet fra overskriften: Ja, der er noget (en smule) at komme efter for de loyale besvarere af spørgeundersøgelser.

Men du bliver altså ikke millionær … Så er den side af sagen ligesom slået fast!

Vi er forresten ikke de eneste, der har kigget nærmere på YouGov:

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler