Vi ved det alle, dit system og din sikkerhed er kun så sikker som dit password. Derfor skal du naturligvis vælge et godt, ubrydeligt et. Hacking er nemlig ikke kun en person, der taster den ene kode ind efter den anden i håb om, at til sidst ramme rigtigt. Det er blevet lidt mere avanceret end det. I dag benyttes avancerede algoritmer, der gør indtastningsarbejdet for hackeren. Det kan derfor tage ganske få sekunder for vedkommende at regne din kode ud, hvis du har valgt én, der er meget nem. Med den viden er det utroligt, at den mest benyttede kode vedbliver at være ”123456”.

Vælg din kode med omhu

Hvis du gerne vil undgå, at begå lignende brøler er her nogle råd, du kan overveje, når du skal lave en kode:

  • Genbrug ikke dine koder og udskift dem jævnligt.
  • Skift imellem store og små bogstaver, specialtegn og tal (dog skal du være opmærksom på, at ikke alle systemer understøtter alle specialtegn eller æ, ø og å).
  • Minimum 8 tegn (jo flere, jo bedre).
  • Undgå at skrive regulære ord eller navne (disse brydes hurtigst).
  • Brug evt. ”$” i stedet for ”s”, ”!” i stedet for ”i,” ”@” i stedet for a osv. hvis du vil bruge et ord/navn el.lign.
  • Undlad selvfølgelig at skrive koden ned.

Til sammenligning kan det nævnes, at ifølge cert.dk, ved brug af et password på 6 tegn (der er et regulært ord) vil tage en almindelig PC 3 sekunder at bryde, hvor det ved brug at en kode på 8 varierende tegn (altså både store og små bogstaver, specialtegn og tal), vil tage en almindelig PC 4000 år at bryde. Det kan altså godt betale sig, at lægge lidt omtanke i sine koder. Når alt kommer til alt, hvad er så pointen i at oprette et password, hvis det kun tager 3 sekunder at knække?