Privatliv på nettet

Har du nogensinde undret dig over, at Google foreslår dig andre søgninger, end den foreslår andre – selvom I måske indleder jeres søgninger med samme ord? Det skyldes, at Google har fået lidt af en idé om, hvem I hver især er som personer, og hvad I ønsker at se på. Hvordan har de så fået den idé? Det har de via registrering af jeres søgninger og lagring af cookies bl.a.

Vil du gerne undgå at alle følger med i, hvad du foretager dig på nettet, er her 7 gode råd, du kan overveje:

 1. Annuller GPS-tracking på din bruger/udstyr
 2. Log ud af gmail ved søgninger på Google
  o Dine søgninger vil ellers blive registreret under din profil. En udlogning af mailsystemet vil dermed også betyde bredere søgeresultater.
 3. Brug flere søgemaskiner end google. Bl.a. findes startpage.com, der tillader dig at være anonym (dine søgninger osv. gemmes ikke) – dette betyder også bredere søgeresultater.
 4. Brug diconnect.me/disconnect. Dette program hindrer lagringen af cookies (så bl.a. facebook ikke kan se, hvad du laver.)
 5. Brug ikke dit rigtige navn på facebook, da facebook registrerer og gemmer alt om det navn, du benytter. Du bør altid huske, at facebook dybest set eksisterer for at optimere markedsføringen for firmaer, der vælger at købe annonceplads hos dem. Alle oplysninger om dig og dit privatliv kan derfor hjælpe i arbejdet med markedsføring målrettet dig som forbruger. Brug evt. fakenamegenerator.com for at undgå at tage en andens navn
 6. VPN-tjeneste (25 kr./md.) tillader dig at oplyse din geografiske placering som en anden end den reelle. Dette forhindrer folk/virksomheder i at spore, hvor du er, men kan også være en fordel ift. priser på nettet, da der kan være stor variation i priserne for samme services i fx Tyskland og Danmark.
 7. Overvej, hvad mediet får ud af, at du tilmelder dig, før du laver en bruger. Dette kan give et fingerpeg om, hvorvidt dit privatliv er i fare. Lever siden af salg af annonceplads, er der stor risiko for, at de registrerer oplysninger om dig, er der derimod tale om salg af gadgets, apps osv. er der mindre risiko forbundet med at lave en bruger.
  (Kilde: Politiken.dk)

Som du ser, handler også dit privatliv på nettet, ligesom så meget andet i denne arena, om en lille portion paranoia og sund fornuft. Internettet og sociale medier ser ud til at være kommet for at blive, så det er op til dig at afgøre, hvordan du vil sikre dig bedst.

Insiderviden grafik
De eneste 8 måder at tjene penge på Internettet.
Vil du have en e-mail hver gang vi kommer med en ny guide som denne? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder - du modtager også "De Eneste 8 Måder at Tjene Penge på Internettet" som velkomstgave inden for 5 minutter!


Relaterede indlæg

Hvad er et godt password?
>