Arbejde hjemmefra – 5 realistiske bud og de knapt så realistiske

Arbejde hjemmefra – 5 realistiske bud og de knapt så realistiske

Arbejde hjemmefra

Del denne artikel

At arbejde hjemmefra er muligt, hvis du gør en indsats for det. Mange danskere drømmer om at kunne tjene lidt ekstra ved siden af deres fuldtidsarbejde eller studier. Eller også går man benhårdt efter at forsørge sig selv indenfor hjemmets fire vægge.

At arbejde hjemmefra er en oplagt mulighed for at give sin indkomst et ekstra boost hver måned. Kun få kender dog til de realistiske og mindre realistiske muligheder, der findes for at supplere sin indkomst med ekstra lommepenge – eller gå all in på at tjene sine penge derhjemme.

For nogen lyder en sådan mulighed næsten for god til at være sand. På internettet lokkes vi da også af det ene tilbud efter det andet om at tjene hurtige penge uden at røre en finger.

Hvis du vil tjene penge, kræver det, at du arbejder. Så enkelt er det!

Hjemmearbejde er ikke lig med, at du kan sætte dig mageligt til rette foran fjernsynet, imens pengene bare ruller ind. Til gengæld giver det at arbejde hjemmefra en masse fordele, som vi vil gennemgå senere i denne artikel.

Hvad kan man arbejde med hjemmefra?

Har du en computer med en god internetforbindelse, så kan du tjene penge derhjemme. Det er skridt nummer 1. Hele verden er knyttet sammen via internettet. Det er der et ufatteligt stort potentiale for at tjene penge i.

Du kan fx:

  • Oversætte tekster til dansk
  • Skrive artikler på danske for kunder i andre dele af verden
  • Hjælpe til med at designe hjemmesider
  • Ringe rundt til kunder for virksomheder og foretage undersøgelser
  • Arbejde som telesælger

I gamle dage bestod mulighederne for at arbejde hjemmefra mest i at samle kuglepenne eller et andet trivielt samlebåndsarbejde. Det har internettet vendt fuldstændig op og ned på.

Coronapandemien i 2020 og 2021 gjorde det glasklart, at mange funktioner på virksomheder i bund og grund kan udføres fra medarbejdernes private hjem. Det sparer tid og plads på arbejdspladserne. Og så skal medarbejderne ikke altid ud i myldretidstrafikken både til og fra arbejde.

Hvordan kan man tjene penge hjemmefra?

Næsten alt foregår online i dag. Du behøver slet ikke møde din arbejdsgiver i ‘den virkelige verden’ for at tjene de penge, der går ind på din konto. En ansættelsessamtale kan sagtens foregå via videomøde, skriftligt over mails, eller ved at du giver en prøve på dine evner.

Du skal være klar på at arbejde på en utraditionel måde, hvis du vil arbejde hjemmefra. Er livet som lønslave med et 9-17-job på et kontor ikke dig, kan du med fordel gå på jagt efter stillinger, der kan udføres hjemmefra.

Hvad kan man tjene som ufaglært?

Hvis du vil arbejde hjemmefra kan du med fordel tænke væk fra de traditionelle lønninger. I stedet for at regne med en fast månedsløn, handler det mere om, at du tjener det, du arbejder. Mange jobs hjemmefra er således ikke med fast timeløn. Du bliver derimod aflønnet pr. opgave.

Hvis du ikke har noget imod at kaste dig ud i et mere uafhængigt arbejdsliv, kan det være lige sagen at arbejde derhjemme. Du bliver selvstændig og skal ikke døje med en chef, der kigger dig over skulderen i tide og utide.

Mange selvstændige ser friheden som en stor fordel, når de ikke skal møde ind et bestemt sted mandag-fredag hver morgen.

Der er dermed ikke nogen øvre eller nedre grænse for, hvad man kan tjene som ufaglært. Du kan sagtens score en kæmpe indtjening måned efter måned. Det kan dog også være, at du må spare dig igennem tilværelsen.

Arbejde hjemmefra – De 5 realistiske bud

At arbejde derhjemme er et vidt begreb. Man kan i virkeligheden udføre en lang række opgaver hjemme foran computeren og med en telefon ved hånden. Nærmest alt uden fysiske møder med andre mennesker kan lade sig gøre indenfor hjemmets fire vægge.

Her får du derfor 5 realistiske bud på at komme til at tjene penge derhjemme. Det er måder, som mange mennesker i dag tjener til dagen og vejen på.

1) Et ‘normalt’ job, hvor du også kan arbejde hjemmefra

Det nemmeste er selvfølgelig, hvis du allerede har et job, hvor du kan arbejde noget af tiden hjemmefra. Under coronapandemien blev det nødvendigt at holde folk adskilt. Mange arbejdsopgaver kunne heldigvis udføres derhjemme af de ansatte.

Hvis dine arbejdsopgaver består i at arbejde foran computeren og via telefonen er der en mulighed for ugentlige arbejdsdage. Det kræver selvfølgelig, at du har mulighed for at arbejde ligeså effektivt som på kontoret. Måske du ovenikøbet får mere fra hånden derhjemme, når der ikke er ‘forstyrrende elementer’ som kollegaer til stede?

Forhør dig hos chefen, om du kan arbejde hjemmefra noget af tiden. Det kan sagtens være, at det ikke er så umuligt, som du måske går og forestiller dig.

2) Bliv online tekstforfatter

En del af vores tid foregår online – om vi vil det eller ej. Der er brug for masser af tekster af alle mulige forskellige slags hjemmesider. Og det kan virkelig dreje sig om alt mellem himmel og jord.

Tag et kig rundt på de hjemmesider, du jævnligt besøger. Det er mennesker, der skriver teksterne – ikke robotter. Meget er selvfølgelig skrevet af uddannede journalister, hvis det drejer sig om nyheds-sites. Men du kan også finde masser af indhold skrevet som bestillingsarbejde af tekstforfattere.

Det kræver naturligvis, at du kan finde ud af at skrive. Det kræver også, at man kan skrive i et vist tempo – stadig i høj kvalitet. Mange bureauer aflønner nemlig efter antal ord og ikke med en fast timeløn.

Men der er mange om buddet!

Ikke så få studerende har det som en indtægt ved siden af SU’en at skrive tekster om både stort og småt. Det afgørende er ikke, om man skriver ud fra sine interesser og ting, man ved noget om. Det afgørende er derimod, at man kan sætte sig ind i nye emner og skrive kvalificeret om dem.

3) Telemarketing og undersøgelser

Man bliver jævnligt ringet op af analyseinstitutter og telefonsælgere. I ‘gamle dage’ foregik den slags arbejde fra kontorer, hvor man sad samlet og kunne overhøre kollegaen ved siden af ringe rundt.

I dag kan du sagtens arbejde hjemmefra med den slags opgaver. Det fremgår af stillingsopslaget, om du kan sidde derhjemme og ringe til folk. Det kræver, at du kan installere det krævede program på din egen computer. Du kan slippe udenom at bruge tid på transport og i stedet gå direkte til arbejdet på slaget.

4) Hjælp folk med IT

Der er altid behov for folk med IT-evnerne i orden. Hvis du kan hjælpe almindelige mennesker på vej med deres IT-opgaver kan der være penge i det. Det kan fx være, hvis hjemmesiden driller. Du kan sidde klar til at hjælpe på vej fra din egen computer, når behovet opstår.

Der findes fx Facebook-grupper for iværksættere. Her er der tit problemer med IT. Løsninger søges hurtigt, så man kan komme videre med sine projekter. Du kan tage dig betalt pr. opgave eller pr. time, du bruger på at fikse tingene.

Hvis du er super dygtig til WordPress-hjemmesider, design, programmering osv. kan det være en oplagt måde at arbejde hjemmefra og tjene gode penge.

5) Bliv oversætter

Det danske marked er godt at komme ind på. Derfor er der brug for danske oversættelser af fx tekster fra udenlandske webshops. Det giver bare noget ekstra, når man kan læse varebeskrivelserne på dansk. Man kan kort fortalt sælge mere, når potentielle kunder kan få dansk vejledning på hjemmesiden.

Jobs som oversætter kan dog dreje sig om alle mulige former for tekster. Hvis du kan oversætte fra andre sprog end engelsk til dansk, kan du stille dig foran i køen. Der vil altid være brug for dygtige og samtidig hurtige oversættere. Mange opgaver kan klares hjemme fra computeren.

Gode eksamenspapirer skader naturligvis ikke. Ofte skal man blot aflægge en prøve på sine evner for at komme indenfor i varmen.

Arbejde hjemmefra – 5 mindre realistiske bud

Hvis man foretager en hurtig søgning rundt på nettet, kan man sagtens blive overbevist om, at det er utrolig nemt at komme til at arbejde hjemmefra. Man kan jo bare lave sin egen blog, Instagram-profil, TikTok osv.

Andre tjener styrtende med penge på det – hvorfor gør du ikke det samme???

Men sandheden er, at der er mange om buddet derude. Det er attraktivt at tjene penge på at sidde hjemme foran computeren eller med sin smartphone i hånden. Det kræver – ikke overraskende – dedikation og arbejde at komme hen til sit mål.

Her følger 5 knapt så realistiske måder at tjene penge hjemmefra. Det kan dog sagtens være, at du har heldet og evnerne med dig alligevel.

1) Bliv blogger

Lav din egen blog, hvor du skriver om dine interesser og tjen penge på annoncer på hjemmesiden. Lyder det ikke nemt?

Du har helt sikkert hørt om bloggere, som tjener masser af penge. Men ved du også, hvor mange, der prøver at gøre dem kunsten efter?

Svar: Rigtig mange!

Hvis du vil have nogen som helst chance for at komme til at tjene bare en smule på at blogge skal du:

  1. Afsætte MASSER af tid til at bygge din blog op
  2. Være fantastisk god til at blogge om emner, som interesserer masser af mennesker

Herunder følger så, at man skal designe en hjemmeside, hive affiliate-aftaler i hus, promovere sin blog osv.

At blive blogger kan være den helt rette vej at gå for dig. Men lad være med at tro, at du kommer til at tjene penge på din blog nemt og hurtigt!

Der er ganske givet flere penge i at lære folk at lave en blog end der er i at tjene penge på at drive en blog.

2) Udfyld spørgeskemaer

Du bliver ikke rig af at udfylde online spørgeskemaer. Ofte tjener du ikke engang penge på det – men i stedet point, man kan bruge til gavekort og lignende. Til gengæld kan man finde masser af reklamer for betalte undersøgelser.

Afsæt godt med tid til formålet, hvis du vil tjene bare en smule på at udfylde spørgeskemaer på nettet. Det lyder også næsten for nemt til at være sandt, så der er rigeligt med folk, der giver det et skud. Mange bliver slemt skuffede i sidste ende.

3) Tjen penge på Instagram

Du kan tjene penge på at reklamere for forskellige produkter på Instagram. Lyder det ikke nemt?

Har du mange følgere, eller har du mulighed for at få det, kan du komme til at tjene penge gennem din profil på Instagram – ellers ikke.

Du følger måske nogle kendisser på Instagram. Her dukker der jævnligt posts op med betalt indhold. Dvs. at det er det samme som reklamer. De kendte kan tjene penge på at uploade diverse billeder, fordi deres opslag kommer ud til et stort antal mennesker.

Hvor realistisk det er, at du kommer til at tjene penge på Instagram, er derfor tvivlsomt. Men det kan da godt være, at du er en af fremtidens store influencers!

4) Forfatter

Skriv den næste internationale bestseller og forbered dig på et liv på første klasse!

Ja, hvorfor skriver man egentlig ikke bare en bog, som bliver solgt i boghandler og kiosker over hele verden? Det kan vel ikke være så svært at brygge en interessant historie sammen.

Det er et både utrolig hårdt og ensomt slid, hvis man vil gøre sig håb om at tjene penge som forfatter. Det er et mikroskopisk nåleøje, man skal knibe sig igennem – hvis man da allerede har et kæmpe talent for at skrive og fortælle.

De forfattere, der er blevet til noget, har haft det som et kald. Noget, de simpelthen ikke har kunnet lade være med. Man skal være villig til at bruge tusindvis af timer på at skrive på noget, der sandsynligvis aldrig bliver udgivet af noget forlag.

Der er masser af penge i at hjælpe håbefulde forfattere med at udgive deres egne bøger. Men det er naturligvis noget helt andet end rent faktisk at leve af at skrive bøger.

5) Bliv aktie-daytrader

Hvis du har nogle penge på kistebunden, kan det faktisk lade sig gøre at få dem til at yngle. Du kan købe og sælge aktier med fortjeneste, HVIS DU VED, HVAD DU FORETAGER DIG!

At daytrade betyder i al sin enkelthed at handle med aktier på daglig basis. Aktiekurserne bevæger sig hele tiden op og ned, så man kan tjene penge på at købe til en lavere kurs, end hvad man sælger til. Det er dog lettere sagt end gjort.

Daytrading af aktier er forbundet med stor risici. Du kan komme ud for, at kursen dykker, lige efter du har købt en aktie. Og så må du enten sælge med tab eller vente på, at kurserne atter stiger.

Handel med aktier er et farligt territorium at begive sig ind på. Bered dig på masser af lærerige øretæver i starten, hvis det er en vej, du vil gå.

Aktiehandel er forbundet med stor risiko. Du kan tabe de penge, du investerer.

Højst risikable og usikre måder at arbejde hjemmefra

For nu at gå helt i den risikable grøft, kan du da også lave penge på sportsvæddemål eller på rouletten. Bagsiden af medaljen er naturligvis, at du kan tabe dine penge.

Gamblere vil der dog altid være nok af derude!

Tag på online casino

Internettet vrimler med online casinoer, der frister med det ene velkomsttilbud efter det andet. Husk på, at kasinoet altid vinder i sidste ende. De forskellige spil er programmeret, så den gennemsnitlige tilbagebetaling er på under 100%.

Men det kan da godt være, at heldet er med dig, og du scorer kassen ved at sætte hele formuen på rød!

Leg spåmand hos en bookmaker

Hvis du elsker at se sport i TV, så elsker du sikkert også at vædde om resultatet. Du kan tjene masser af penge på dine evner som spåmand i sportens verden, hvis du er ualmindeligt god til at ramme plet. Husk dog på, at 99,9% af alle, der spiller på sport, ender med at have underskud på den lange bane.

Hvis du vil tjene penge på sportsvæddemål, gælder det om at have maksimal disciplin og en fast strategi. Man skal faktisk gribe det an som et rigtigt arbejde, hvis man vil have en realistisk mulighed for at tjene på det.

Men det kan da godt være, at du bare er usandsynligt heldig og god til at forudse ting i sportens verden!

Fordele ved at arbejde hjemmefra

Det kræver disciplin at arbejde hjemmefra. Du skal kunne motivere dig selv, da du arbejder alene – uden kollegaer og chefer til at holde dig i ørerne og sikre, at du når dine opgaver til tiden. For at få succes med at arbejde hjemmefra, skal du derfor trives med at være alene mange timer om dagen – helt enkelt.

Det kan ofte være en ensom affære at kæmpe sig igennem dagens opgaver, når du ikke har andre end dig selv til at hjælpe på vej. At arbejde hjemmefra er således ikke for alle – men for dem der trives med hjemmearbejde, ligger der en lang række fordele i at kunne tjene penge på denne måde.

1) Fleksibilitet

Du vælger selv, hvornår du vil arbejde, og kan derfor tilrettelægge dit hjemmearbejde i forhold til dit familieliv, fritidsaktiviteter og eventuelle fuldtidsjob eller studie.

Arbejd nogle timer om morgenen, før du skal afsted på et andet job, om aftenen når du er kommet hjem – eller i weekenderne, hvor der typisk ikke er mulighed for at få ekstra timer hos din primære arbejdsgiver.

At arbejde hjemmefra kan være en fleksibel måde at give din økonomi et boost fra tid til anden.

2) Øget arbejdsglæde

Afhængigt af den type hjemmearbejde, du vælger, kan der være gode chancer for, at hjemmearbejde vil styrke din arbejdsglæde. Du får bedre muligheder for at vælge til og fra i forhold til, hvilke opgaver du påtager dig.

Du får derfor lov at lave det, du vil, når du vil. Et privilegium, der sikkert tydeligt vil kunne ses i din tilgang til arbejdet.

3) Ingen transporttid

For mange vil overspringshandlingerne stå i kø – men er du struktureret, er der meget spildtid, der forsvinder ved at lægge nogle af dine arbejdstimer i hjemmet.

Du skal ikke bruge tid og penge på transport til arbejdspladsen, for du befinder dig allerede på den, og kan gå i gang med arbejdet med det samme.

4) Arbejdsro

At arbejde hjemmefra giver dig den arbejdsro, der måske skal til for, at du kan give dig 100 % hen til dit arbejde.

Ingen forstyrrende kollegaer eller irriterende støj. I stedet et arbejdsliv, der fungerer på dine præmisser, og hvor du får den ro til fordybelse, der gør dig mest effektiv og skaber den største arbejdsglæde.

5) Indflydelse på løn

Mange typer af hjemmearbejde giver dig mulighed for at tjene så meget, du vil. Du får typisk en fast løn – men har den fordel, at du ofte må arbejde alle de timer, du kan holde til. Du har derfor selv indflydelse på, hvor meget du tjener.

Ulemper ved at arbejde hjemmefra

1) Mange timer alene

At arbejde hjemme er et farvel til kontakt i den virkelige verden med kollegaer. Hvis du arbejder 100% derhjemme og foran computeren, går du glip af sludderen under kaffepausen, sociale arrangementer og den årlige julefrokost.

Det er absolut værd at tænke ind, at man også skal have et eller andet socialt gøremål med andre mennesker. Det er bare ikke det samme at mødes via en online forbindelse.

2) Overspringshandlingerne står i kø

Det kræver disciplin at arbejde derhjemme – for der er altid 100 andre ting, man kan tage sig til i stedet. Man må gemme overspringshandlingerne væk og få noget arbejde fra hånden, hvis man mener det alvorligt.

Du skal betragte din hjemmearbejdsplads som enhver anden. Selvom der ikke er nogen chef, der holder øje med dig, skal der stadig bestilles noget.

3) Usikre ansættelsesforhold

At arbejde derhjemme er ofte lig med usikre ansættelser, der pludselig kan forsvinde. En måde at gardere sig på, er ved at have flere samtidige ansættelser. Hvis noget skulle forsvinde, har man derfor andet at falde tilbage på. Man risikerer ikke pludselig at stå uden indtægt.

Man kan blive ansat til at lave forskellige opgaver. Når der så ikke er mere tilbage, må man finde sig noget andet. Så man er altid på jagt efter noget at lave i en eller anden forstand.

4) Ingen faste ferier

Hvis man ikke er fastansat med alle de fordele, det medfører, har man heller ingen reelle ferier. Man må selv sørge for at tjene nok til at hive en eller to uger ud af kalenderen, når man trænger til det.

Man får hele pakken, når man er selvstændig med arbejde hjemmefra. Det kan godt være lidt af et puslespil at få det hele til at gå op i en højere enhed.

5) Ingen pension

Hvis du ikke sparer pension op automatisk, er der gode grunde til at lægge penge til side selv. Der kan være mange år til, du skal på pension – men man bør altid tænke lidt frem i tiden alligevel.

Mange bække små. Hvis du bare lægger et mindre beløb til side om måneden, vil det også løbe op over årene. Du kan måske endda kigge på en uafhængig pensionsopsparing.

Eller hvad med at investere i aktier over årene?

Aktiemarkedet er historisk set altid steget over tid. Sørg for at investere i ‘sikre’ aktier. Måske det danske C25-indeks er det klogeste at investere i på den lange bane?

Hvor kan jeg finde arbejde hjemmefra?

Der er mange forskellige jobportaler og hjemmesider, hvor du kan starte med at lede efter jobopslag og virksomheder, der søger efter hjælp. Først og fremmest er der Jobindex og Jobnet, hvor du i søgefeltet kan søge på hjemmearbejde eller freelance.

På denne måde kan du hurtigt se, om der er nogle jobopslag, hvori disse ord indgår. Hvis du er studerende eller leder efter et deltidsjob er siderne Studiejobs, Studiezone eller StuderendeOnline også gode at tjekke. Der bliver sommetider opslået freelancestillinger og hjemmearbejde op på siderne.

Derudover er der Amino, hvor der tit bliver opslået både opgaver og stillinger med henblik på freelancearbejde. På denne side kan du finde alt fra sælgerjobs til skribentjobs.

Hvordan kan jeg selv opsøge arbejde hjemmefra?

Du kan selv opsøge hjemmearbejde ved, at oprette en profil på diverse portaler såsom Amino. Her kan du både lede efter opgaver og stillinger, men samtidigt også oprette din egen profil og være opsøgende.

Derudover findes der både Upwork, Fiverr og Freelancer hvor du gratis kan oprette din egen profil.

Konklusion – Det kan godt lade sig gøre at arbejde hjemmefra

Først og fremmest: Egner du dig overhovedet til at arbejde hjemmefra?

Læg hovedet i blød og gør dig klart, hvad det vil sige at have en arbejdsdag, der finder sted derhjemme. Der er mange ting at have med i sine overvejelser.

Der mangler faktisk ikke opgaver, som kan udføres hjemmefra. Udfordringen er nærmere, at det skal passe sammen med dig som person at arbejde hjemmefra.

Gør dig selv den tjeneste at lave en liste med fordele og ulemper. Måske er det bedst, hvis du satser på ikke at arbejde 100% hjemmefra. De fleste har godt af at komme ud blandt nogle kollegaer på ugentlig basis.

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?
Artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?

Hvad skal jeg sælge i min webshop? Et af livets helt store spørgsmål. Ifølge Dansk Erhverv er danskerne et af de mest e-handelsinteresserede folkefærd i