Tjen penge på apps – 3 måder at gøre det på

Tjen penge på apps – 3 måder at gøre det på

Hvordan tjener man penge på apps

Del denne artikel

Tjen penge på apps – hvordan gør man lige det? J0, det kan faktisk gøres på hele tre forskellige måder. Du kan designe apps og udgive dem. Du kan promovere dem. Og du kan blive betalt for at bruge apps.

Lad os straks dykke ned i dette spændende emne. Apps bliver bestemt ikke mindre relevante som tiden går, og der bliver bare flere og flere af dem derude. Det kan faktisk være lidt af en jungle at finde rundt i!

Vi guider dig på vej til at tjene penge på apps på forskellige måder.

1) Lav din egen app og blive styrtende rig

Ja, okay. Overskriften lover måske lidt for meget. Det er selvfølgelig ikke let bare at designe en app, som bliver så populær, at du kommer til at tjene masser af penge på den.

Men hvem har ikke hørt om kreative sjæle, der har udtænkt en snedig app, opsagt deres arbejde eller forladt deres studie – og nu lever et fedt liv pga. de penge deres app genererer?

Overvejer du selv at kaste dig ud i det? Her er nogle ting at overveje.

Idé og udvikling – Fra spæde tanker til færdigt produkt

Hvordan tjener man penge på apps? Hep hey – den gode idé er det første skridt.

For at have succes med nogen virksomhed eller app er du nødt til at have en god idé. Afsøg derfor hver eneste krog af din hjerne, og find ud af:

  • Hvad mangler hele verden, når det handler om apps?
  • Har du en form for specialviden, du kan drage nytte af?

I virkeligheden kan en succesfuld app også være noget fjollet noget, som kun har den funktion at få folk til at grine. Så tænk gerne ud af boksen. Samtidig har du måske solid viden inden for et område, som mange finder spændende – men ved mindre om end dig?

Et eksempel på en brugbar app, skabt ud fra ekspertviden, kunne være en vinscanner. En app, der scanner udvalgte vines stregkoder – hvorefter brugeren modtager en vurdering af produktet.

Ser det helt sort ud med idé-udviklingen, kan du fx kigge app-store igennem for inspiration. Hvilke apps er populære, og kan du lave noget lignende – bare meget bedre?

Under idé-udviklingen bør du også komme omkring:

  • Dine personlige styrker – Hvad er du egentlig bedst til og ved mest om?
  • Dine personlige svagheder  – Hvilke områder skal du ihvertfald ikke begive dig ind i?
  • De udefrakommende muligheder  – Hvad er der brug for netop nu?
  • De udefrakommende ”trusler” – Er der konkurrenter, som er svære at slå af pinden?

Herefter kan du begynde at overveje:

  • Hvem er din målgruppe, og hvordan fanger du dem?
  • Hvad er målet med din app – skal det være en fuldtidsbeskæftigelse eller bare et hobbyprojekt?

Gør gerne det hele mere konkret på tegnebrættet. Læg en tidsplan, som ikke er for stram. Det vil hjælpe til med at synliggøre projektet. Enhver idé uden en plan, bliver aldrig til noget i virkeligheden. Der skal planlægning til, hvis du skal stå med en færdigudviklet app i sidste ende.

Udviklingen – Nu går det for alvor løs

Med din gode idé sikret med en konkret plan, er du klar til at gå i gang med arbejdet.

Hvis du virkelig vil tjene penge på din app, er det anbefalelsesværdigt at investere i kompetente app-udviklere. De ved, hvad der virker – og de kan finde ud af at føre din vision ud i virkeligheden.

Der findes et hav af virksomheder, der tilbyder hjælp med app-udvikling: Prodata Consult, Nodes, Heyday bare for at nævne nogle stykker.

Det er en god idé at huske, at man med app-udvikling ofte får, hvad man betaler for. Så det er ikke her, du skal spare – alt efter din målsætning selvfølgelig. Budgettet skal overholdes.

I denne sammenhæng er det også vigtigt at lave lidt kritisk research på de udviklere, du overvejer. Har de lavet succesfulde apps før? Hvordan er deres design? Skal du dele rettighederne for app’en med dem? Laver de både apps til iPhone, android osv.?

Vigtigst af alt: Kan app-designeren føre netop DIN idé godt ud i livet???

Brug et program til at udvikle din egen app

Det behøver slet ikke koste en masse penge at skabe sin egen app. Der findes nemlig også en del platforme, hvor du kan skabe din egen app. Det er selvfølgelig ikke her, du ender ud med det allermest professionelle – men det kan være brugbart, når man vil tage hul på dit projekt.

Man kan fx lave en demoversion af den app, man har i tankerne. Så har man noget at vise frem, som kan tage projektet videre i processen.

Prøv disse programmer til udvikling af apps:

Selvom du måske ikke er så god til programmering selv, er det en god ting at få lidt hands on-erfaring, før man giver idéen videre til eksperter. Det er faktisk vildt sjov at lege med design af apps. Faktisk er det heller ikke så svært, som man måske tror.

Hvis hobby og arbejde går hånd i hånd har man de bedste chancer for succes i sidste ende. Det skal være sjovt at skabe sin egen app – ellers risikerer man at gå sur i projektet.

Det er vigtigt, at du laver et eller andet, som masser af mennesker kan have brug for. Og så er det sådan set ligemeget, hvad det er.

Ligefrem ubrugelige apps kan dog også have en funktion. Hvis du kan skabe en app, som får folk til at tisse i bukserne af grin, er der helt sikkert også et marked for det.

Men hvordan tjener man så penge på sin app? 

Hvis der er MANGE, der betaler for at downloade den, skal du nok blive belønnet ved kasse 1.

Herudover kan man vise reklamer og annoncer på sin app og blive betalt for det. Disse pop up-reklamer kan folk så blive betalte abonnenter for at slippe for – og det er der naturligvis også penge i.

Sidst – men ikke mindst – er der også mange apps, hvor man kan købe opgraderinger efterhånden. På den måde åbner man for den fulde pakke af tjenester. Hvis din app er et brugbart redskab, skal der nok være folk, som er villige til at betale for tjenesterne.

Mulighederne for apps er uendelige. Det kan være, det bliver dig, der skaber det næste store hit til download på App Store.

Lad den bedste idé vinde!

2) Bliv betalt for at promovere apps

Man behøver ikke designe sin egen af slagsen for at tjene penge på apps. Du kan også tjene penge på at give en hjælpende hånd og skaffe brugere til andre apps. Affiliate marketing i forbindelse med promovering af apps er således ganske udbredt.

Der skal reklame og synlighed til for at skaffe kunder i butikken. I dette tilfælde er kunder naturligvis dem, der downloader den pågældende app. Som affiliate bliver man belønnet, når man hjælper til med at udbrede en app. Du kan få betaling, når en app downloades på din foranledning.

Kort sagt: Som affiliate bliver du belønnet i forhold til, hvor meget du gør for virksomheden, du promoverer.

Reklamer kan være ret bekostelige at investere i. Det er derfor oplagt at få almindelige mennesker til at brede kendskabet til apps ud og betale dem for det. På den måde kan man være sikker på, at der bliver lagt et stykke arbejde bag.

Hvis man ikke skaffer nye kunder, der downloader appen, tjener man ikke noget. Så simpelt er det.

Få folk til at installere en app og tjen penge på det

En app kræver brugere for at tjene penge. Brugere kommer ikke af sig selv. Man skal gøre sig synlig for at skaffe kunder – det er her, du kommer ind i billedet. Hvis du kan skaffe masser af downloads af en app som affiliate, vil du blive belønnet for det efter fortjeneste.

Nogle af de store firmaer i verden har benyttet sig af affiliates til at brede deres apps ud til millioner af brugere. Da det har vist sig som en effektiv fremgangsmåde, dukker der hele tiden nye muligheder op for at tjene penge på promovering af apps.

Der er flere affiliate-netværk at blive medlem af:

Facebook vil betale dig for at brede tjenesten ud i visse lande

Vidste du, at Facebook ikke er udbredt i alle lande i verden?

Derfor betaler Facebook dig for at få folk til at installere deres app i lande som Indien, Egypten, Pakistan og Rumænien. Kampen om brugerne på de sociale medier er stor. Efterhånden som flere og flere mennesker får nem adgang til internettet globalt set, betyder det flere potentielle brugere af Facebook.

Selvom Facebook for længst er blevet verdens mest anvendte sociale medie, gør man meget ud af at holde sig på toppen. Du kan hjælpe Facebook ud på nye territorier og blive betalt for det. Der er set eksempler på, at du kan blive betalt 0.55$ pr. download af Facebooks app i førnævnte lande.

Hvor meget du præcis modtager pr. download, du skaffer, afhænger af app’en. Des sværere opgaven er, des mere bliver du betalt. Du kan godt finde affiliate-opgaver, hvor du bliver belønnet 5$ pr. download.

3) Brug apps og bliv belønnet for det

En app kan også bruges til at tjene penge – simpelthen ved at du bruger den. At tjene nemme penge via sin smartphone er naturligvis meget efterspurgt. Derfor er det kun naturligt, at man også kan finde apps, der er designet, så man kan tjene penge på at bruge dem.

Hvordan det præcis fungerer er ret forskelligt. Du skal til USA for at finde de fleste apps, man kan tjene penge på at bruge. Det er helt klart et marked, der kan udvikles ganske meget i Danmark og resten af Europa.

  • Der er masser af inspiration til apps at tjene penge på lige her

Foap – En 50/50 deal, når dine billeder/videoer sælges 

Du kan downloade Foap som app og tjene penge på at udloade billeder eller videoer. Det fungerer på den måde, at virksomheder ofte er på udkig efter billige billeder. De kan ligeså godt tages af dig som forbruger. Et godt billede behøver ikke være topprofessionelt. Det giver en virksomhed noget autenticitet, når det er forbrugerne selv, billederne kommer fra.

Foap tilbyder en 50/50 deal. Du får halvdelen af, hvad et billede sælges for. App’en er bygget meget op omkring ‘missioner’, hvor du kan uploade dine billeder indenfor en bestemt kategori. Det kan egentlig bedst sammenlignes med konkurrencer, hvor de bedste billeder belønnes.

Hvis du i forvejen er vild med at tage billeder – og er god til det – vil dette være en app lige for dig.

Google Opinion  – Bliv betalt for dine meninger

Google Opinion belønner dig for at svare på undersøgelser. Du ved sikkert allerede, at der findes forskellige steder, hvor man kan tjene point på spørgeskemaer. Google Opinion er en fuldt ud legal app, hvor du bliver betalt for dine meninger.

Din feedback er værdifuld for store virksomheder som Google. Derfor er de villige til at betale dig direkte til din PayPal-konto, når du tager dig tid til deres spørgeundersøgelser. Det behøver ikke tage lang tid. Betalingen er ikke stor – men lidt har også ret.

Konklusion – Find din niche og tag den så derfra

Så der er altså tre overordnede måder at tjene penge på apps: Lave dem selv, promovere dem – og bruge dem.

Fælles for alle tre områder er, at man skal bruge tid på at nå dertil, hvor man rent faktisk tjener penge. Man kan ikke bare finde sin smartphone frem og forvente en stor indkomst lige med det samme.

Man bør udvælge sig den niche, hvor man har størst chance for succes. Så på hvilken måde har du de bedste muligheder for at tjene penge på apps?

Ved at udvikle en super innovativ og brugbar app selv?

Ved at promovere diverse apps gennem affiliate marketing?

Ved at bruge apps, man kan tjene penge på???

Uanset hvad, så ønsker vi dig held og lykke med projektet!

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?
Artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?

Hvad skal jeg sælge i min webshop? Et af livets helt store spørgsmål. Ifølge Dansk Erhverv er danskerne et af de mest e-handelsinteresserede folkefærd i