Hvordan tjener man penge på at blogge? Her er din guide

Hvordan tjener man penge på at blogge? Her er din guide

Hvordan tjener man penge på at blogge - Den udførlige guide!

Del denne artikel

Hvordan tjener man penge på at blogge? Det er spørgsmålet, som du får svar på i denne artikel. Det kan være, du går med tanker om at lave din egen blog. Der er penge at komme efter, hvis man griber projektet rigtigt an.

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan tjene penge på din blog. Det er ikke alle metoder, der fungerer for alle – så prøv dem af, og se hvad der virker for dig.

Når du har en blog, er de mest almindelige metoder, du kan tjene penge på din blog følgende: Affiliate marketing, sponsorerede indlæg, bannerreklamer og annoncer.

Derudover er der også mulighed for at sælge andre ydelser og diverse produkter. Der er uendelige metoder til, hvordan du kan tjene penge på at blogge. I denne guide vil de mest almindelige metoder blive forklaret.

Sæt dig til rette med papir og blok. Du kan nemlig også tjene penge på at blogge!

Affiliate marketing

Affiliate marketing fungerer på den måde, at du linker til en bestemt webshop med diverse produkter – fx amazon.co.uk, som du har omtalt i et blogindlæg.

Når en læser klikker på dette affiliate-link, kan webshoppen ud fra en såkaldt ”cookie” eller ”tracking code” se, at klikket kommer fra din blog. Hvis læseren så vælger at klikke på dit link, og købe noget på webshoppen, tjener du en procentdel af salget – oftest mellem 5-20 %. Det koster ikke dig eller dine læsere noget, da pengene kommer direkte fra webshoppen.

Hvis du vil give dig i kast med affiliate marketing, skal du oprette dig som ”publisher” hos fx Partner-ads, og melde dig på de webshops og kampagner du mener, er relevante for dine læsere og din blog. Husk altid at gøre dine læsere opmærksom på, når du anvender affiliate links, da dette er reklame.

Sponsoreret indhold

Hvordan tjener man penge på at blogge ved hjælp af sponsoreret indhold?

Sponsoreret indhold på din blog går ud på, at en virksomhed, webshop eller organisation betaler dig med enten penge eller produkter for at skrive et reklameindlæg om dem eller deres produkt.

Dette kan give gode penge, hvis du får nogle gode samarbejder op at køre. Oftest er sponsorerede indlæg dog kun noget, man ser på blogs med gode læsertal. Virksomhederne skal have adgang dine læsertal for at vurdere, om det kan give dem værdi at sponsorere indhold på din blog.

Jo flere læsere – jo mere attraktiv er du simpelthen overfor forskellige virksomheder. Du kan derfor få bedre betalte samarbejder ved at sørge for masser af trafik på din blog.

Sponsorerede indlæg er også reklame – dette skal du være opmærksom på. Du skal altid gøre dette synligt for dine læsere.

Hvordan tjener man penge på at blogge vha. annoncer og bannerreklamer?

Bannerreklamer og annoncer ses på mange blogs. Det er de store reklamer, der enten ses i toppen, ude i siden eller mellem indlæggene på en blog. Her reklamerer bloggeren for en virksomhed, et produkt eller lignende.

Hvis du klikker på annoncen eller banneret, føres du til enten virksomheden eller produktet, der bliver reklameret for. Du bliver oftest betalt for annoncer og bannerreklamer efter, hvor mange besøgende du har hver måned. Jo flere besøgende, jo mere tjener du altså. Sådan er gamet.

Der er mange, der starter med at bruge Google Ads, da indholdet af reklamerne varierer alt efter den besøgendes færd på internettet. Dine læsere vil derfor se reklamer af noget, de tidligere har søgt eller kigget på. Reklamerne vil derfor være forskellige for alle dine læsere og forhåbentligt være relevante for dem.

Blogger-netværk

Hvis du ikke er meget for Google Ads – eller selv har lyst til at opsøge relevante virksomheder med henblik på et samarbejde – kan du vælge at blive del af et blogger-netværk.

Måske tilbydes du endda et samarbejde med et. Blogger-netværket vil herefter placere annoncer på din blog og varetage alt kontakt med annoncørerne. Derfor vil al indtjeningen ikke kun gå til dig – men også til blogger-netværket.

Det kan sagtens være investeringen værd og generere en masse trafik ind på din blog.

Sælg ”dig selv” og dine egne produkter

Det kan være en god idé at supplere din blog med andre produkter eller ydelser. Hvis du laver dine egne produkter, skriver en bog eller holder foredrag, kan du reklamere og sælge dette gennem din blog.

Denne strategi kræver selvfølgelig promovering og en stor læserskare, hvis du skal tjene på det. Men hvis du tjener på det, er det gode penge, da alle pengene vil gå direkte til dig.

Du kan også starte din egen webshop, hvor du linker til og reklamerer for den via bloggen.

Hvordan tjener man penge på at blogge? 

Det kan siges kort og godt: trafik på din blog er lig med penge.

Din indtægt på bloggen stiger for det meste proportionelt med antallet af besøgende om måneden. Jo flere besøgende, des mere attraktiv vil din blog være for diverse virksomheder og samarbejder – og jo flere kliks vil du få på dine affiliate links.

Derudover kan du også ”kræve” flere penge for dine samarbejder og sponsorerede indlæg, hvis du har mange besøgende. Sørg derfor altid for, at promovere og markedsføre din blog på diverse sociale medier. Hvis du ikke er del af et blogger-netværk – så opsøg virksomheder med henblik på samarbejde selv.

Det kræver arbejde, at få en god blog med en stor læserskare. Men hvis dette sker, så kan du rent faktisk skabe dig en god indtægt.

Vi håber denne lille guide har besvaret spørgsmålet: Hvordan tjener man penge på at blogge?

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler