Arbejde hjemmefra – hvad, hvor og hvordan?

Mange danskere drømmer om at kunne tjene lidt ekstra ved siden af deres fuldtidsarbejde eller studium. At arbejde hjemmefra er en oplagt mulighed for at give sin indkomst et ekstra boost hver måned, men kun få kender til de mange muligheder, der findes for at supplere sin indkomst med lidt ekstra lommepenge.

For nogen lyder en sådan mulighed næsten for god til at være sand. På internettet lokkes vi da også af det ene tilbud efter det andet om at tjene hurtige penge ved ikke at røre en finger. Hvis du vil tjene penge, kræver det, at du arbejder.

Så enkelt er det. Hjemmearbejde er derfor ikke lig med, at du kan sætte dig mageligt til rette derhjemme foran fjernsynet, imens pengene bare ruller ind. Til gengæld giver det at arbejde hjemmefra en masse andre fordele, som vi vil gennemgå nærmere i denne artikel.

Hvad er der af muligheder?

Tjen penge på at lave videoer Youtube
Youtube er blevet meget populært, og hvis du får en masse subscribers og folk der ser dine videoer, kan du hurtigt tjene penge på det. Du laver videoerne hjemmefra eller hvor end du har lyst – så her kan du nemt tjene nogle ekstra penge. For at tjene penge på Youtube, er det nødvendigt med annoncer fra virksomheder, og dette kan du skaffe ved, at få et såkaldt Youtube-partnerskab.

Derefter skal du oprette en Google Ads konto, hvilket du hurtigt kan Google dig til, hvordan du gør. Det er vigtigt at få en masse ”views” på dine videoer, da jo flere seere er lig med flere penge.

Affiliate marketing
Helt grundlæggende handler affiliate marketing om, at reklamere for en virksomheds produkter eller ydelser. Dette gør du fx via din blog, hvor du linker til et produkt. Hvis en læser klikker sig ind gennem linket og køber noget, får du en kommission fra den pågældende virksomhed.

Du kan også gøre brug af affiliate marketing på de sociale medier og derved tjene penge over fx Facebook og Instagram. Derudover kan affiliate marketing let gøres hjemmefra på diverse hjemmesider, sociale medier etc. – næsten kun fantasien sætter grænser, og du kan sagtens tjene gode penge på dette.

Fortæl din mening
Virksomheder er altid interesserede i forbrugernes præferencer, ønsker og meninger, da dette giver virksomhederne mulighed for at lave de produkter, som forbrugerne helst vil have. Dette betyder derfor også, at du kan tjene penge på at fortælle din mening.

Det går simpelthen kort og godt ud på, at du svarer på en række spørgsmål og giver din mening til kende om diverse ting, ydelser eller produkter. Dette kan du gøre på diverse portaler fx www.eovendo.com eller www.yougov.dk, hvor du kan oprette en gratis profil.

Skriv tekster og oversættelser
Hvis du er god til et andet sprog og har lyst til at oversætte tekster for andre, kan du sagtens arbejde hjemmefra og tjene penge på dette over internettet. På portaler såsom www.fiverr.com, www.copypanthers.dk og www.elance.com kan du hurtigt komme i gang og finde oversættelsesopgaver.

Derudover kan du også tjene penge på, at skrive tekster for virksomheder. Her vil man typisk tjene penge pr. ord, og man kan derfor komme op på en god timeløn, hvis man er hurtig. Virksomheder søger ofte personer til at skrive SEO-tekster for dem, og dette kan let og hurtigt gøres hjemmefra.

Du kan finde jobs hos disse virksomheder eller sende en uopfordret ansøgning til: www.skaftekster.nu, www.skrivemester.dk eller www.seofabrikken.dk. Derudover findes der en masse andre virksomheder, du kan tage kontakt til – du skal bare lave en hurtig Google-søgning.

Opret din egen blog
Jo flere læsere eller besøgende på din blog, jo bedre muligheder er der for at tjene gode penge. Det gode ved en blog er, at du kan arbejde hvor som helst og når som helst. Hvis du er interesseret i at oprette din egen blog, kan du gøre det på www.bloggersdelight.dk/opret-blog/ eller med dit eget domænenavn på fx www.wordpress.com. De mest udbredte metoder til at tjene penge på blogging er: affiliate marketing, sponsorerede indlæg og banner/annoncereklamer.

Det er derfor vigtigt at have en god læserskare, så din blog er attraktiv med henblik på et samarbejde for diverse produkter og virksomheder. Jo flere læsere, jo mere attraktiv er du overfor virksomheder, og jo flere penge vil de oftest betale for din omtale af deres produkter.

Hold styr på virksomheders sociale medier
Mange virksomheder ønsker at være på de sociale medier, men er ikke kommet på endnu eller har ikke nok trafik. Der er derfor stor efterspørgsel fra virksomheder med henblik på enten studerende med erfaring eller freelancers, der kan styre alle deres sociale medier. Hvis du har erfaring eller mod på dette, så er der gode muligheder for at få en fast stilling eventuelt som freelance – og derved tjene en god timeløn.

Hvor kan jeg finde arbejde hjemmefra?

Der er mange forskellige jobportaler og hjemmesider, hvor du kan starte med at lede efter jobopslag og virksomheder, der leder efter hjælp. Først og fremmest er der www.jobindex.dk og www.jobnet.dk, hvor du i søgefeltet kan søge på hjemmearbejde eller freelance.

På denne måde kan du hurtigt se, om der er nogle jobopslag, hvori disse ord indgår. Hvis du er studerende eller leder efter et deltidsjob er siderne www.studiejobs.dk, www.studiezone.dk eller www.so.dk også gode at tjekke. Der bliver sommetider opslået freelancestillinger og hjemmearbejde op på siderne. Derudover er der www.amino.dk, hvor der tit bliver opslået både opgaver og stillinger med henblik på freelancearbejde. På denne side kan du finde alt fra sælgerjobs til skrivejobs.

Hvordan kan jeg selv opsøge hjemmearbejde?

Du kan selv opsøge hjemmearbejde ved, at oprette en profil på diverse portaler såsom www.amino.dk. Her kan du både lede efter opgaver og stillinger, men samtidigt også oprette din egen profil og være opsøgende. Derudover findes der både www.elance.com, www.upwork.com og www.fiverr.com, hvor du gratis kan oprette din egen profil.

Der findes også en masse forskellige virksomheder (links længere oppe), der arbejder med SEO. Her kan du altid sende en uopfordret ansøgning. Du bliver oftest betalt pr. ord, så din timeløn er derfor op til dig selv.

Fordele ved at arbejde hjemmefra

Det kræver selvdisciplin at arbejde hjemmefra. Du skal kunne motivere dig selv, for ofte arbejder du alene – uden kollegaer og chefer til at holde dig i ørerne og sikre, at du når dine opgaver til deadline. For at få succes med at arbejde hjemmefra, skal du derfor trives med at arbejde alene.

Det kan ofte være en ensom affære at kæmpe sig igennem dagens opgaver, når du ikke har andre end dig selv til at motivere og trække dig igennem. At arbejde hjemmefra er således ikke for alle, men for dem der trives med hjemmearbejde, ligger der en lang række fordele i at kunne tjene penge på denne måde. Nedenfor har vi listet nogle af de allermest væsentlige.

  • Fleksibilitet: Du vælger selv, hvornår du vil arbejde, og kan derfor tilrettelægge dit hjemmearbejde i forhold til dit familieliv, fritidsaktiviteter og eventuelle fuldtidsjob eller studie. Arbejd nogle timer om morgenen, før du skal afsted på job, om aftenen når du er kommet hjem eller i weekenderne, hvor der typisk ikke er mulighed for at få ekstra timer hos din primære arbejdsgiver. At arbejde hjemmefra er en fleksibel måde at give din økonomi et boost fra tid til anden.
  • Øget arbejdsglæde: Afhængigt af den type hjemmearbejde, du vælger, kan der være gode chancer for, at hjemmearbejde vil styrke din arbejdsglæde. Du får bedre muligheder for at vælge til og fra i forhold til, hvilke opgaver du påtager dig, og får derfor lov at lave det, du vil, når du vil. Et privilegie, der tydeligt vil kunne ses i din tilgang til arbejdet.
  • Ingen transporttid: For mange vil overspringshandlingerne stå i kø, men er du struktureret, er der meget spildtid, der forsvinder ved at lægge nogle af dine arbejdstimer i hjemmet. Du skal ikke bruge tid og penge på transport til arbejdspladsen, for du befinder dig allerede på den, og kan gå i gang med arbejdet med det samme.
  • Arbejdsro: At arbejde hjemmefra giver dig den arbejdsro, der måske skal til for, at du kan give dig 100 % hen til dit arbejde. Ingen forstyrrende kollegaer eller summende storkontorer. I stedet et arbejdsliv, der fungerer på dine præmisser, og hvor du får den ro til fordybelse, der gør dig mest effektiv og skaber den største arbejdsglæde.
  • Indflydelse på løn: Mange typer af hjemmearbejde giver dig mulighed for at tjene så meget, du vil. Du får typisk en fast løn men har den fordel, at du ofte må arbejde alle de timer, du kan holde til. Du har derfor selv indflydelse på, hvor meget du tjener.

Konklusion

Som du kan læse, findes der mange måder til, hvordan du kan arbejde hjemmefra og samtidig tjene penge på det. Alt afhængig af hvad du har lyst til, og hvad du er god til, kan du afprøve lidt af hvert. Du kan enten være meget opsøgende og selv tage initiativ til at arbejde hjemmefra eller du kan lede efter jobopslag på diverse jobportaler. Det eneste du skal huske, hvis du vil arbejde hjemmefra, er den store selvdisciplin, der skal til. Du er selv ansvarlig for arbejdstider og deadlines, men samtidig skal du altid huske at levere et velarbejdet stykke arbejde!

Insiderviden grafik
De eneste 8 måder at tjene penge på Internettet.
Vil du have en e-mail hver gang vi kommer med en ny guide som denne? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder - du modtager også "De Eneste 8 Måder at Tjene Penge på Internettet" som velkomstgave inden for 5 minutter!


Relaterede indlæg

>