Guide: hvordan tjener man penge på at blogge?

Guide: hvordan tjener man penge på at blogge?

Hvordan tjener man penge på at blogge - Den udførlige guide!

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Måske har du oprettet din første blog, fordi du har hørt at blogging kan være en god indtægtskilde.

Du spørger derfor dig selv: Hvordan tjener man penge på at blogge?

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan tjene penge på din blog. Det er ikke alle metoder, der fungerer for alle – så prøv dem af, og se hvad der virker for dig.

Når du har en blog, er de mest almindelige metoder, du kan tjene penge på din blog: affiliate marketing, sponsorerede indlæg, bannerreklamer og annoncer. Derudover er der også muligheden for, at sælge andre ydelser og dine egne produkter. Der er uendelige metoder til, hvordan du kan tjene penge på at blogge. I denne guide vil de mest almindelige metoder til, hvordan man tjener penge på at blogge, blive forklaret.

Affiliate marketing

Affiliate marketing fungerer på den måde, at du linker til en bestemt webshop med diverse produkter fx Amazon.co.uk, som du har omtalt i et blogindlæg. Når en læser klikker på dette affiliate-link, kan webshoppen ud fra en såkaldt ”cookie” eller ”tracking code” se, at klikket kommer fra din blog. Hvis læseren så vælger, at klikke på dit link og købe noget på webshoppen, tjener du en procentdel af salget – oftest mellem 5-20 %. Det koster ikke dig eller dine læsere noget, da pengene du tjener, kommer direkte fra webshoppen. Hvis du vil give dig i kast med affiliate marketing, skal du oprette dig som ”publisher” hos fx Partner-ads, og melde dig på de webshops og kampagner, du mener, er relevante for dine læsere og din blog. Husk altid at gør dine læsere opmærksomme, når du anvender affiliate links, da dette er en reklame.

Sponsoreret indhold

Hvordan tjener man penge på at blogge ved hjælp af sponsoreret indhold? Sponsoreret indhold på din blog går ud på, at en virksomhed, webshop eller organisation betaler dig med enten penge eller produkter for at skrive et reklameindlæg om dem eller deres produkt. Dette kan give gode penge, hvis du får nogle gode samarbejder op og køre. Oftest er sponsorerede indlæg dog kun noget man ser på blogs med gode læsertal. Virksomhederne skal se dine læsertal og vide, at det kan give dem værdi, hvilket de får, hvis du har en masse klik og læsere hver måned. Jo flere læsere, jo mere attraktiv er du simpelthen overfor forskellige virksomhed – og du kan derfor oftest få bedre betalte samarbejder. Sponsorerede indlæg er også reklame, og dette skal du derfor være opmærksom på. Du skal altid gøre dette synligt for dine læsere.

Hvordan tjener man penge på at blogge med annoncer og bannerreklamer

Bannerreklamer og annoncer ses på mange blogs. Det er de store reklamer, der enten ses i toppen, ude i siden eller mellem indlæggene på en blog. Her reklamerer bloggeren for en virksomhed, et produkt eller lignende. Hvis du klikker på annoncen eller banneret, kommer du hen til enten virksomheden eller produktet, der bliver reklameret for. Du bliver oftest betalt for annoncer og bannerreklamer efter, hvor mange besøgende du har hver måned. Jo flere besøgende, jo mere tjener du altså. Der er mange, der starter, med at bruge Google Ads, da indholdet af reklamerne varierer alt efter den besøgendes færd på internettet. Dine læsere vil derfor se reklamer af noget, de tidligere har søgt eller kigget på – og reklamerne vil derfor være forskellige for alle dine læsere, og forhåbentligt være relevant for dem.

Blogger netværk

Hvis du ikke selv er meget for Google Ads eller selv har lyst til, at opsøge relevante virksomheder eller produkter med henblik på samarbejde, og som kan blive en reklame på din blog, kan du vælge at blive del af et blogger netværk – eller måske tilbydes du endda et samarbejde med et. Blogger netværket vil herefter placere annoncer på din blog, og varetage alt kontakt med annoncørerne. Dog vil alt indtjeningen ikke kun gå til dig, men også noget til blogger netværket. Ulempen er derfor, at det er mere profitabelt, at beholde sin blog på sit eget domæne.

Sælg ”dig selv” og dine egne produkter

Det kan altid være en god idé, at supplere din blog med andre produkter eller ydelser. Hvis du laver dine egne produkter, skriver en bog eller holder foredrag, kan du reklamere og sælge dette gennem din blog. Dette kræver selvfølgelig promovering og en stor læserskare, hvis du skal tjene på det. Men hvis du tjener på det, er det gode penge, da alle pengene vil gå direkte til dig. Du kan også starte din egen webshop, hvor du linker og reklamerer til denne via bloggen. Husk vi har en her certificering der handler om dette her: Tjen penge på webshops.

Hvordan tjener man penge på at blogge? Konklusion

Det kan siges kort og godt: trafik på din blog er lig med penge. Din indtægt på bloggen stiger for det meste proportionelt med antallet af besøgende om måneden. Jo flere besøgende, jo mere attraktiv vil din blog være for diverse virksomheder og samarbejder, og jo flere klik vil du få på dine affiliate links. Derudover kan du også ”kræve” flere penge for dine samarbejder og sponsorerede indlæg, jo højere læsertal, du har. Sørg derfor altid for, at promovere og markedsføre din blog på fx diverse sociale medier, vær professionel og hvis du ikke er del af et blogger netværk – så opsøg virksomheder med henblik på samarbejde selv. Det kræver arbejde, at få en god blog med en høj læserskare – men hvis dette sker, så kan du rent faktisk få en god indtægt. Jeg håber denne lille guide har besvaret spørgsmålet: Hvordan tjener man penge på at blogge?

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler