Hvad er en virus?

Hvad er en virus?

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Virusser er en art af malware, altså skadelige filer, der kan plantes i din PC.

Ligesom dens navnebror, forkølelsesvirussen, smitter virusser ved kontakt fra PC til PC. Din PC kan altså blive smittet, hvis du åbner en fil fra en anden (smittet) PC. Virussen vil herefter tilknytte sig organismen (eller et program i PC’en) hvorfra den vil operere, uden du ved det.

Her vil den formentligt ligge latent, uvirksom hen til den er spredt et vist antal gange, og så vil den bryde ud. Dette vil enten komme til udtryk som skader på din PC eller blot irritationsmomenter for dig (det afhænger af den enkelte virus.)

Der har været eksempler på virusser, der har fungeret ved at vise kortere tekstfragmenter på den inficerede PC-skærm (bl.a. et digt,) men også virusser, der har resulteret i en sammenbrænding af operativsystemet er set.

Det er derfor ikke til at forudsige, hvordan en eventuel virus vil påvirke din PC, og der er al mulig grund til at beskytte dit udstyr.

Sådan undgår du virusser

Det oplagte tiltag for at sikre sin PC mod virusser, er et hente et anerkendt virusbeskyttelsesprogram. Dette program vil, hvis benyttet korrekt, sørge for at eventuel virus (og anden malware) bliver identificeret og fjernet.

Det kræver dog, at du opdaterer programmet jævnligt, da nye virusser udvikles dagligt, og at du scanner alle nye filer med programmet, før du åbner dem – selv filer du modtager via USB, CD o.lign. Samtidig er det en god idé at have en fungerende firewall, da denne blokerer adgangen for skadelige filer, men du bør da sørge for at kun have én.

Har du mere end én aktiv firewall, kan de begynde at angribe hinanden til stor gene for dig og din computer.

Computerworld nævner endvidere disse tre råd til at undgå vira:

  1. Opdatér jævnligt din viden om virusser og PC-sikkerhed (det er et område under konstant forandring)
  2. Selvom det er fristende at købe beskyttelse målrettet malware, firewall osv., så vælg altid fuld beskyttelse ift. sikkerhedssoftware. Et fuldstændigt program er bare sikrere.
  3. Styr din nysgerrighed. Ser du et interessant link med et tilbud, der lyder lidt for godt til at være sandt, eller en nyhed, der lyder lidt for absurd, så tøjl din finger. Trykker du på linket, er der stor sandsynlighed for, at du ender med en virusinficeret PC.

Med disse simple trin, burde du være relativt sikker på at slippe for vira. Vil du gerne vide mere om, hvilken beskyttelsessoftware du skal anskaffe, så læs mere her: Hvilken virusbeskyttelse er bedst?

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler