Hvordan bliver man rig?

Hvordan bliver man rig?

Hvordan bliver man rig

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Hvordan bliver man rig? Ja, det er nok de fleste der gerne vil vide det. Går du med drømme om at købe en luksusvilla? En yacht? En forlystelsespark? Det kræver nok lidt arbejde at få råd til det, men det er faktisk ikke umuligt. Business.dk siger, at du skal gå efter en ingeniøruddannelse, hvis du ønsker rigdom, og denne påstand bakkes op af TV2, der siger, at 22% af verdens rigeste har læst til ingeniør på universitetet. De siger videre, at 12% har taget en handelsuddannelse, og at næsten en svimlende tredjedel af verdens rigeste slet ikke har en uddannelse (men de har dog ikke tjent lige så meget som de ingeniøruddannede.) Bare tænk på Bill Gates og Mark Zuckerberg, der begge droppede ud af Harvard. De to mænd ved i hvert fald, hvordan man bliver rig.

Har du en drøm og en god idé, kan du altså nå langt viser al erfaring. Er du mere interesseret i, at uddanne dig til rigdom, kan du læse om, hvilen uddannelse du skal vælge her: (link til job man tjener mange penge på.)

Morten Strunge, stifter af selskabet Onfone, har ikke en lang uddannelse bag sig, og siger til penge.dk, at det kræver en ekstrem ukuelighed at nå til tops. Der skal være en stærk vilje til at klare det, og synes du, det lyder skræmmende at skulle arbejde med at aflæse balancer og regnskabstal, beroliger han også ved at sige, at iværksætteri uden nogen uddannelsesmæssig baggrund giver en slags uddannelse i sig selv. Du lærer at forstå tallene og tænke i økonomi med tiden.

Skab din egen rigdom med din kreativitet

Har du imidlertid en genial idé er her nogle gode råd til, hvordan du får din virksomhed i gang:

Idéudvikling til hvordan man bliver rig
I denne proces skaber du skelettet for din nye virksomhed. Hvad er dine stærke sider, svage sider, mulighederne og truslerne for din virksomhed? Du bør også overveje følgende:

 • Ideen, hvor du afdækker:
  Hvad skal sælges?
  Hvem skal det sælges til?
  Hvordan skal det sælges?
 • Målene:
  Hvad vil du gerne opnå?
  Hvornår vil du have opnået det?
 • Politikker:
  Retningslinjerne for hvordan forskellige problematikker håndteres (reklamation, dresscode etc.)

Afdæk markedet
Herefter kan du gå videre med en markedsanalyse, hvor du undersøger markedet mhp. afklaring af, om dit produkt/din ydelse kan finde fodfæste. Er der overhovedet brug for kaninmassører fx? Det er også nemmere at optage lån til opstart af virksomheden med en lovende markedsanalyse.

Afklar vha. markedsanalysen hvem din målgruppe er, for det letter arbejdet med markedsføringen. Det er derfor også en god idé at udspørge et bredt udsnit af befolkningen, og dette kan gøres bl.a. vha. spørgeskemaer på internettet (den billigste metode,) telefonopkald, opsøgning i byen (her har den adspurgte også mulighed for at smage/mærke produktet, hvilket kan være en fordel) o.lign.

Vælg virksomhedsform
Når dette er sikret, bør du afklare med dig selv, hvilken type finansiering du ønsker:

 • Enkeltmandsvirksomhed
  Selvfinansieret, og du hæfter personligt for al gæld.
 • Interessentskab
  Her kan du gå sammen med én eller flere samarbejdspartnere og dermed være flere til at finansiere projektet. Du hæfter dog både personligt og solidarisk for evt. gæld, hvilket kan være lidt risikabelt.
 • Iværksætterselskab (IVS)
  Du skal skyde mellem 1-49.999 kr. ind i virksomheden ved opstart, og 25% af virksomhedens overskud skal være bundet en reserve. Du er herefter sikret mod at miste flere penge, end de ved start indskudte. Meningen er, at du med tiden skal skyde den akkumulerede reserve ind i en omlægning af virksomhedsformen til et anpartsselskab (men det er valgfrit.) Det er i øvrigt (jf. Årsregnskabsloven) lovpligtigt at offentliggøre dit årsregnskab med denne virksomhedsform.
 • Anpartsselskab (ApS)
  Du skal skyde 50.000 kr. ind i virksomheden, men al gæld der optages efter dette beløb, hæfter du ikke for. Det er også med denne virksomhedsform lovpligtigt at offentliggøre dit årsregnskab.
 • Aktieselskab (A/S)
  Minder meget om et iværksætterselskab og anpartsselskab, men du skal skyde 500.000 kr. ind i foretagendet forud for arbejdet. Årsregnskabsloven gør sig også gældende her.

Det er naturligvis nemmest at optage lån ifm. enkeltmandsvirksomheder og interessentselskaber, da det dermed er dig (og dine evt. samarbejdspartnere) der hæfter for gælden, og det bør du også tage med i dine overvejelser, hvis du har en omkostningsrig forretningsidé.

Med disse trin gennemført, burde du være godt på vej til en blomstrende virksomhed, men husk at virksomheder sjældent giver store overskud de første år, så mist ikke modet, hvis du ikke er millionær inden for et par år.

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?
Artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?

Hvad skal jeg sælge i min webshop? Et af livets helt store spørgsmål. Ifølge Dansk Erhverv er danskerne et af de mest e-handelsinteresserede folkefærd i