Overvejer du nye græsgange professionelt, men orker du ikke at uddanne dig, eller hænger det ikke sammen for dig økonomisk, skal du ikke fortvivle. Tjen gode penge på ufaglært arbejde.

Tjen gode penge med disse ti jobs

Sælger (timeløn mellem 260-295 kr. – hvis du er dygtig altså)
Det kan faktisk være en fordel med bare lidt uddannelse inden for dette erhverv, en HG måske, men det er bestemt ikke et krav. I virkeligheden handler salg om at lytte til kunden, og argumentere for hvorfor de tager fejl med deres forbehold for at købe varen. Vilkåret for salget er, at kunden finder sælgeren tillidsvækkende. Så kan du få dem til at tro på dig, er du nået langt.

Handicaphjælper (timeløn: ca. 283 kr.)
Tjen gode penge på at hjælpe andre mennesker. Dette arbejde består i at assistere mennesker med forskellige fysiske begrænsninger til et lettere liv. Det kan være et hårdt arbejde, men der findes i dag en del hjælpemidler, som letter opgaven en del – tunge løft er ikke længere en del af arbejdsbeskrivelsen. Der er desuden ofte krav om, at hjælperen har kørekort, da der jo er tale om assistance i hverdagen, og brugeren skal kunne forlade hjemmet relativt uproblematisk.

Fitnessinstruktør (timeløn: ca. 280 kr.)
Selvom fitnessinstruktør er en uddannelse, man kan tage, er der altså, ifølge avisen.dk, også mulighed for at arbejde med faget, såfremt man har godt kendskab til minimum én motionsaktivitet, man kan undervise i. Slå to fluer med et smæk – tjen gode penge og kom i blændende form.

Skraldemand/renovationsmedarbejder (timeløn: ca. 255 kr.)
Hvis du tror, en renovationsmedarbejder kun er én, der hænger på siden af en skraldevogn, og samler folks skrald ind, tager du fejl. Renovationsmedarbejdere kan rigtigt nok køre rundt med skraldevognen, men også rigtig meget affaldshåndtering finder sted på forbrændingsanlæg, genbrugspladser, komposteringsanlæg og deponier. Du behøver altså ikke håndtere fordærvede fødevarer, om end der nok er stor sandsynlighed for det.

Kran- og truckfører (timeløn: ca. 252 kr.)
Det er ganske simpelt. Disse typer jobs omhandler kørsel med kran og truck oftest med håndtering af diverse gods. Krankørsel foregår primært på byggepladser, lagerbygninger og havne, hvor truckkørsel oftest finder sted i lagerbygninger og på havne. Det kræver desuden kranførercertifikat at føre en kran, men beviset afhænger af krantypen.

Lufthavnsarbejder (timeløn: ca. 216 kr.)
Disse medarbejdere sørger for det praktiske forud for og efter flyvningen. Så det er et meget stort ansvarsområde, de har, men aspekter er bl.a. at de klargør flyvepladsen, således at passagererne kan stige på flyet, og de sørger også for, at de kan forlade det igen, når det lander. Lufthavnsarbejderne bistår også piloten i landingen ifm. et strømforbindelse, der muliggøre afbrydelse af motoren – og efterfølgende placering af klodser omkring hjulene, for at holde flyet på plads. Samtidig består arbejdet i en del lastning og aflastning af passageres bagage og diverse gods.
Lufthavnsarbejderen er altså essentiel for flyindustrien. Tjen gode penge på at arbejde i lufthaven, og hvem ved, måske er der endda gode rabatter på din næste rejse.

Buschauffør (timeløn: ca. 211 kr.)
Der er to muligheder for at blive buschauffør. Du kan vælge at tage erhvervsuddannelsen som buschauffør, som tager et år, inkl. en praktikperiode på 35 uger, men der er også mulighed for at arbejde med faget via simpel anskaffelse af et erhvervskørekort. Det afhænger af det enkelte busselskab, om kørekortet er nødvendigt forud for ansættelsen, men det tager 6-8 uger at erhverve.

Vinduespudser (timeløn: ca. 209 kr.)
Arbejdet består naturligvis bl.a. i pudsning af ruder, men du kan også risikere at komme til at fjerne grafitti. Det er typisk på akkord, og lønnen afhænger derfor af det enkelte arbejdssteds beliggenhed og tilgængelighed. Du skal ikke være højdeskræk for at bestride dette erhverv, da meget af dagen kan finde sted på et stillads i stor højde. Det understreges derfor også, at du som vinduespudser skal være ansvarsbevidst.

Receptionist (timeløn: ca. 204 kr.)
Disse medarbejdere håndterer kundekontakten ved forskellige virksomheder – fra hoteller til større koncerner. Man skal derfor være god til at tale med andre mennesker og have lyst til at servicere. Du er, bogstaveligt talt, virksomhedens ansigt ud ad til, og det kræver et vist niveau af professionalisme og venlighed at gøre det godt. Tjen gode penge på dit smilende ansigt og din venlighed bag disken.

Taxachauffør (timeløn: ca. 203 kr.)
Taxachauffører kører (som de fleste ved) kunder fra ét sted til et andet pr. kundens ønske. Det meste af arbejdsdagen foregår bag rattet, men der må også påtænkes lettere rengøringsarbejde ifm. støvsugning osv. af bilen. Ønsker du at blive taxachauffør, skal du først have et kørekort til erhvervsmæssig personbefordring. Herefter skal du ringe til din kommune mhp. at få et førerkort. Dette udstedes kun, såfremt man kan dokumentere et tilstrækkeligt kendskab til dansk (mundtligt og skriftligt,) samt viden om centrale geografiske punkter i lokalområdet. Disse aspekter afklares ved et kursus á minimum 45 timers varighed.

Har du fået mod på at finde et ufaglært arbejde, er det bare med at besøge jobnet.dk, jobindex.dk, ofir.dk eller anden jobbase, hvor de typisk fremgår. Du kan dog selvfølgelig også skrive en uopfordret ansøgning, og sende den til udvalgte virksomheder, men husk at målrette den den enkelte virksomhed, understreg hvorfor du er vigtig for dem, og følg op på ansøgningen efterfølgende.

Held og lykke

Insiderviden grafik
De eneste 8 måder at tjene penge på Internettet.
Vil du have en e-mail hver gang vi kommer med en ny guide som denne? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder - du modtager også "De Eneste 8 Måder at Tjene Penge på Internettet" som velkomstgave inden for 5 minutter!