Overvejer du at tjene penge på din blog, er der nogle forskellige ting, du bør overveje. For det første skal du være klar over, at det sjældent er voldsomt profitabelt at blogge. Oftest bunder arbejdet i en passion for emnet, som udforskes via bloggen. Det er derfor en god idé at først afklare:

1. Hvad har du lyst til at fortælle en masse om?
2. Hvad kan du fortælle en masse om?

Tjen penge på din blog sådan her:

Det nytter ikke noget at oprette en blog om hjemmestrikkede ting, hvis du ikke kan finde på noget at strikke. Så de to ting skal passe sammen. Når det er afklaret, kan du begynde at overveje forskellige indtjeningsmuligheder.

 • AdSense-koder
  Tjen penge på din blog ved at benytte koder, der skrives ind i bloggen, og som Google bruger til at opføre reklamer i. Disse reklamer er målrettet din blog, og omhandler det emne, du skriver om.
 • Affiliate marketing
  Via forskellige netværk kan du undersøge, om nogle virksomheder, der er interessante for din blog, og det emne du skriver om, søger reklameplads. Du kan rette henvendelse til en virksomhed, du føler har nogle produkter, du ville kunne promovere godt mhp. et samarbejde. Strikker du huer, kan du måske rette henvendelse til en garn forretning. Det er især vigtigt i denne sammenhæng at huske, at du hjælper garn forretningen, ikke omvendt. Du skal derfor ikke argumentere for, hvordan et samarbejde vil hjælpe dig, men blot forklare hvordan et sådant samarbejde er en stor fordel for pga. Virksomhed.
 • Tjen penge på din blog ved hjælp af salg
  Fysiske produkter:
  Alt efter hvilken slags blog du vælger at oprette, kan du overveje, om der er salgspotentiale i forhold til den. Laver du en blog om skønhed, kan du måske sælge dine favoritprodukter. Laver du en blog om madlavning, er det måske køkkengrej eller specielle ingredienser, du kan sælge. Mulighederne er uendelige.
  Digitale produkter:
  En anden mulighed mange benytter med succes, er såkaldte digitale varer. Herunder menes bl.a. E-bøger, workshops osv. Der er i høj grad tale om produkter, kunden kan tilgå øjeblikkeligt. Dette kan være en fordel ift. Impulskøb, og da der samtidig ikke er udgifter ifm. produktfremstilling, er det bestemt et område, du bør overveje. Fx ville man på en blog om madlavning kunne lave små kogebøger til download, en strikkeblog kunne indeholde strikkeopskrifter til download, manualer til de tekniske aspekter af strikning osv.

Bloggen som bliver set

Herefter handler det om at blive fundet. Det oplagte er at dele din blog på forskellige sociale medier. Dette i sig selv kan skabe god strøm til bloggen, men også en god SEO-strategi kan have sin fordel. Her nævner blogtyrant nogle tips:

1. Få dit eget domæne
a. Dette skyldes, at folk formoder, at en blogger, der mener sin blog seriøst, også er villig til at oprette eget domæne. Denne formodninger tager Google alvorligt, hvorfor gratis blogs sjældent fremgår af søgninger.
2. Gør din blog hjælpsom
a. Folk søger især efter tips osv. så en blog, der understøtter dette behov, får også en god placering ved Google
3. Bliv linket til
a. Blogs, der linkes til af andre blogs og hjemmesider, får en god placering ved Google – også selvom de linker til sig selv. Du kan altså med fordel i dine indlæg på bloggen, linke til andre indlæg på bloggen.
b. Det er også en mulighed at kommentere på andre blogs, og indføre dit eget bloglink i dit brugernavn.
4. Hav designet (og teknikken) i orden
a. Du skal have et design på bloggen, der er hurtigt at loade samt adskiller sig fra dine konkurrenters. Der må ikke være ødelagte links, og bloggen skal være nem at finde rundt på.
5. Målret permalinks
a. Find ud af hvad der oftest søges på inden for det område, du skriver om, og navngiv bloggens permalink efter det (fx insiderviden.dk/dette-er-et-permalink/) Således vil det fremgå af en Google-søgning.
6. Indfør sitemap
a. Dette giver søgemaskiner som Google og Bing mulighed for at skabe et kort over indholdet på din blog, hvorved den får en bedre SEO-placering.
7. Synlighed på sociale medier
a. Google holder især øje med de sociale medier ift. de blogs, de vælger at vise først ved søgninger.
b. Du skal endelig ikke poste det samme materiale på de sociale medier og din blog.
c. Del gerne andre bloggers indlæg og opslag på sociale medier. Hjælper du dem, er de også tilbøjelige til at hjælpe dig.
8. Brug SEO-plugins
a. Disse tilbyder hjælp ift. forbedring af bloggens SEO-placering

Nu burde blogging vist være lige til at kaste sig ud i. Det er bare at komme i gang – og have det sjovt.

God fornøjelse.

Insiderviden grafik
De eneste 8 måder at tjene penge på Internettet.
Vil du have en e-mail hver gang vi kommer med en ny guide som denne? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder - du modtager også "De Eneste 8 Måder at Tjene Penge på Internettet" som velkomstgave inden for 5 minutter!