Tjen penge på din blog

Tjen penge på din blog

Tjen penge på din blog

Del denne artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Overvejer du at tjene penge på din blog, er der nogle forskellige ting, du bør overveje. For det første skal du være klar over, at det sjældent er voldsomt profitabelt at blogge. Oftest bunder arbejdet i en passion for emnet, som udforskes via bloggen.

Det er derfor en god idé først at afklare følgende:

1. Hvad har du lyst til at fortælle en masse om?
2. Hvad kan du fortælle en masse om?

Tjen penge på din blog sådan her

Det nytter ikke noget at oprette en blog om hjemmestrikkede ting, hvis du ikke kan finde på noget at strikke. Så de to ting skal passe sammen. Når det er afklaret, kan du begynde at overveje forskellige indtjeningsmuligheder.

AdSense-koder

Tjen penge på din blog ved at benytte koder, der skrives ind i bloggen, og som Google bruger til at opføre reklamer i. Disse reklamer er målrettet din blog, og omhandler det emne, du skriver om.

Affiliate marketing

Via forskellige netværk kan du undersøge, om nogle virksomheder, der er interessante for din blog, og det emne du skriver om, søger reklameplads. Du kan rette henvendelse til en virksomhed, du føler har nogle produkter, du ville kunne promovere godt mht. et samarbejde. Strikker du huer, kan du fx rette henvendelse til en forretning, der forhandler garn.

Det er især vigtigt at huske, at du hjælper garnforretningen, ikke omvendt. Du skal derfor ikke argumentere for, hvordan et samarbejde vil hjælpe dig – men blot forklare hvordan et sådant samarbejde er en stor fordel for virksomheden.

Tjen penge på din blog ved hjælp af salg

Fysiske produkter

Alt efter hvilken slags blog du vælger at oprette, kan du overveje, om der er salgspotentiale i forhold til den. Laver du en blog om skønhed, kan du måske sælge dine favoritprodukter. Laver du en blog om madlavning, er det måske køkkengrej eller specielle ingredienser, du kan sælge. Mulighederne er uendelige.

Digitale produkter

En anden mulighed mange benytter med succes, er såkaldte digitale varer. Herunder menes bl.a. E-bøger, workshops osv. Der er i høj grad tale om produkter, kunden kan tilgå øjeblikkeligt. Dette kan være en fordel ift. impulskøb, og da der samtidig ikke er udgifter ved produktfremstilling, er det bestemt et område, du bør overveje.

Fx ville man på en blog om madlavning kunne lave små kogebøger til download – en strikkeblog kunne indeholde strikkeopskrifter til download og manualer til de tekniske aspekter af strikning osv.

Din blog skal læses af mange mennesker

Herefter handler det om at blive fundet. Det oplagte er at dele din blog på forskellige sociale medier. Dette i sig selv kan skabe god strøm til bloggen, men også en god SEO-strategi kan have sin fordel. Her nævner blogtyrant også nogle tips.

1. Få dit eget domæne

Dette skyldes, at folk formoder, at en blogger, der mener sin blog seriøst, også er villig til at oprette eget domæne. Denne formodning tager Google alvorligt, hvorfor gratis blogs sjældent fremgår af søgninger.

2. Gør din blog hjælpsom

Folk søger især efter tips osv. Så en blog, der understøtter dette behov, får også gerne en god placering på Google.

3. Bliv linket til

Blogs, der linkes til af andre blogs og hjemmesider, får en god placering på Google – også selvom de linker til sig selv. Du kan altså med fordel i dine indlæg på bloggen, linke til andre indlæg på bloggen.
Det er også en mulighed at kommentere på andre blogs og indføre dit eget bloglink i dit brugernavn.

4. Hav designet (og teknikken) i orden

Du skal have et design på bloggen, der er hurtigt at loade samt adskiller sig fra dine konkurrenters. Der må ikke være ødelagte links, og bloggen skal være nem at finde rundt på.

5. Målret permalinks

Find ud af hvad der oftest søges på indenfor det område, du skriver om, og navngiv bloggens permalink efter det (fx insiderviden.dk/dette-er-et-permalink/) Således vil det fremgå af en Google-søgning.

6. Indfør sitemap

Dette giver søgemaskiner som Google og Bing mulighed for at skabe et kort over indholdet på din blog, hvorved den får en bedre SEO-placering.

7. Synlighed på sociale medier

Google holder især øje med de sociale medier ift. de blogs, de vælger at vise først ved søgninger.
Du skal endelig ikke poste det samme materiale på de sociale medier og din blog.
Del gerne andre bloggers indlæg og opslag på sociale medier. Hjælper du dem, er de også mere tilbøjelige til at hjælpe dig.

8. Brug SEO-plugins

Disse tilbyder hjælp ift. forbedring af bloggens SEO-placering.

Nu skal du bare tage tyren ved hornene og komme i gang med det, du har allermest lyst til. Der findes mange andre bloggere, så det bliver ikke svært at finde inspiration på deres blogs.

Vi ønsker dig held og lykke + god fornøjelse med projektet!

TJEN PENGE ONLINE

Lad mig vise dig de 3 bedste produkter på Internettet, der tilsammen giver dig over 5.000 kroner i daglig profit!

Relaterede artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?
Artikler

Hvad skal jeg sælge i min webshop?

Hvad skal jeg sælge i min webshop? Et af livets helt store spørgsmål. Ifølge Dansk Erhverv er danskerne et af de mest e-handelsinteresserede folkefærd i